Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ομιλία Νίκου Δένδια για την 160η επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Ομιλία Νίκου Δένδια για την 160η επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Δένδιας στο Περιστύλιο του Ανακτόρου του Αρχαγγέλου Μιχαήλ & Αγίου Γεωργίου για την 160η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, επεσήμανε μεταξύ των άλλων:

“Στα διδάγματα που μπορούμε να έχουμε και να χρησιμοποιήσουμε είναι ότι, δυστυχώς, όπως ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχω την ευκαιρία συχνά να επαναλαμβάνω, δεν έχουμε την ευτυχία της εθνικής ασφάλειας στην περιοχή γύρω από τα σύνορά μας.
Στον εγγύς μας ορίζοντα, τη στιγμή που σήμερα πανηγυρίζουμε την Ένωση των Επτανήσων, διεξάγονται δύο πόλεμοι. Όσο και αν τα νερά στο Αιγαίο είναι σήμερα ήρεμα, απέναντί μας αντιμετωπίζουμε ένα σαφή αναθεωρητισμό.
Η προβολή, λοιπόν, του παρελθόντος μας στο μέλλον μάς υπογραμμίζει και το απόλυτο καθήκον μας, όπως οι πρόγονοί μας έπραξαν, να προασπίσουμε την κυριαρχία μας, την ανεξαρτησία μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, το δικαίωμά μας να υπάρχουμε ανεξάρτητοι μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου των Ηνωμένων Εθνών”.

Σ.Σ: Από την ομιλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην εκδήλωση στο Περιστύλιο του Ανακτόρου του Αρχαγγέλου Μιχαήλ & Αγίου Γεωργίου για την 160η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή