Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ομαδική  έκθεση φωτογραφίας «ΤΟΠΟΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ» – Στο Λατινικό Παρεκκλήσιο του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας

Ομαδική  έκθεση φωτογραφίας «ΤΟΠΟΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ» – Στο Λατινικό Παρεκκλήσιο του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας παρουσιάζει στο Λατινικό Παρεκκλήσιο του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας την ομαδική έκθεση φωτογραφίας ΤΟΠΟΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ –  Εξερευνώντας τις Πολιτισμικές Διασταυρώσεις των Ελληνικών Συνόρων: Βόρειος Έβρος, Γαύδος, Καστελλόριζο, Οθωνοί.

Η έκθεση αποτελεί ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στα τέσσερα γεωγραφικά άκρα της Ελλάδας, εστιάζοντας στα χωριά του Τριεθνούς στον Βόρειο Έβρο, τη Γαύδο, το Καστελλόριζο και τους Οθωνούς.

Ο Χάρης Κακαρούχας, η Φωτειάννα Λινάρδου, η Άννα Παρασκευίδου και ο Συμεών Χατζηλίδης αποτυπώνουν με την προσωπική τους ματιά την ανθρωπογεωγραφία των συνόρων και την ποικιλομορφία των πολιτισμών που συναντώνται στις ακριτικές αυτές περιοχές της χώρας μας.

Στο Βόρειο Έβρο, ο Χάρης Κακαρούχας και η Φωτειάννα Λινάρδου καταγράφουν την περιοχή του Τριεθνούς, μια περιοχή που σημαδεύεται από συγκρούσεις, εκτοπισμούς και πρόσφατες προσφυγικές ροές. Στη Γαύδο, η Άννα Παρασκευίδου και ο Συμεών Χατζηλίδης παρακολουθούν τις μνήμες και τις διαγενεακές καταβολές των κατοίκων, ενώ στο Καστελλόριζο, ο Χάρης Κακαρούχας επικεντρώνεται στην πλούσια ναυτική κληρονομιά και τη στρατηγική θέση του νησιού.

Τέλος, η Άννα Παρασκευίδου και ο Συμεών Χατζηλίδης φωτογραφίζουν τους Οθωνούς, αποκαλύπτοντας την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Με το φωτογραφικό αυτό ταξίδι επιδιώκεται η κατανόηση της ταυτότητάς μας και η συνειδητοποίηση των πολυσύνθετων σχέσεων που διαμορφώνουν οι παραμεθόριες περιοχές.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και αποτελεί συνεργασία της AMKE Art Traces και της Luminous Eye. 

 Εγκαίνια: 1 Ιουλίου 2024, 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 2 Ιουλίου – 28 Ιουλίου 2024 Ώρες επίσκεψης: 08:00-20:00

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή