Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Όχι σε αλλαγή χρήσης στο λιμάνι της Λευκίμμης – Η θέση του Δήμου κατά τη συνάντηση με ΤΑΙΠΕΔ, που… δεν βλέπει κανένα όφελος για τη νότια Κέρκυρα  

Όχι σε αλλαγή χρήσης στο λιμάνι της Λευκίμμης – Η θέση του Δήμου κατά τη συνάντηση με ΤΑΙΠΕΔ, που… δεν βλέπει κανένα όφελος για τη νότια Κέρκυρα  

Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε προοπτική αλλαγής της χρήσης του λιμανιού της Λευκίμμης σε μαρίνα. Αυτή είναι η θέση του Δήμου, όπως εκφράστηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 30 Μαΐου,  μεταξύ του Δημάρχου  Βασίλη  Χειμαριώτη, εκπροσώπων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου  και του Senior Project Manager του ΤΑΙΠΕΔ Νικόλαο Γιαμπανά, με κύριο θέμα συζήτησης το μέλλον του λιμανιού της Λευκίμμης.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας τόνισε ότι: «Υποστηρίζουμε τη χρηματοδότηση και τη διατήρηση του λιμανιού ως έχει. Το λιμάνι της Λευκίμμης είναι απαραίτητο για τους κατοίκους της νότιας Κέρκυρας, εξυπηρετώντας καθημερινές ανάγκες μετακίνησης και εμπορίου. Η αλλαγή της χρήσης του σε μαρίνα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Ωστόσο, είμαστε θετικοί στην κατασκευή μαρίνας είτε δεξιά είτε αριστερά του λιμανιού, καθώς και στις απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση των συνθηκών του λιμανιού για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ο Δήμος τονίζεται ότι «από την πλευρά του ο Senior Project Manager του ΤΑΙΠΕΔ κ.  Γιαμπανάς εξέφρασε τις απόψεις του κατά τη διάρκεια της συνάντησης, χωρίς όμως να διαφανούν σαφή οφέλη για τους δημότες της Νότιας Κέρκυρας.

Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής και να προωθεί λύσεις που ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες».

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή