Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Κέρκυρας συναντά τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας – Ένα γαστρονομικό ταξίδι στις γεύσεις των μανιταριών

Ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Κέρκυρας συναντά τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας – Ένα γαστρονομικό ταξίδι στις γεύσεις των μανιταριών

Ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Κέρκυρας συναντά τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας σε ένα γαστρονομικό ταξίδι στις γεύσεις των μανιταριών την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 και ώρα 19.00 στο Προσκοπείο –  Φαληράκι.

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα φροντίσει το οινικό pairing με κρασιά από τα νησιά μας.

Στην εκδήλωση θα αναδειχθεί η φιλοσοφία μηδενικών αποβλήτων του Συλλόγου.

Το πρόγραμμα

19:00-20:00. Ομιλία για τη διατροφική αξία των μανιταριών: Τα Μανιτάρια στην Κουζίνα και η Διατροφική τους Αξία. Ομιλητής: Λευτέρης Λαχουβάρης, Γεωπόνος – Μυκητολόγος

20:00-22:00. Γεύσεις Μανιταριών από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και το Σύλλογο Μανιταρόφιλων Κέρκυρας.

 

Ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Κέρκυρας ιδρύθηκε στην Κέρκυρα τον Νοέμβριο του 2018 με σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη της μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας. Βασική μέριμνα του συλλόγου αποτελεί η διάδοση της επιστημονικής γνώσης για τα μανιτάρια με τρόπο απλό και κατανοητό, έτσι ώστε να μπορούν όλοι να τα απολαμβάνουν χωρίς φόβο και με ασφάλεια, ξεπερνώντας τις όποιες προκαταλήψεις. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συνεργασία και συνδημιουργία με άτομα, καθώς και συλλόγους που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό, σε ένα πλαίσιο βιώσιμης, αειφόρου διαχείρισης που σέβεται τον άνθρωπο και τη φύση.

 

Σκοποί του Συλλόγου είναι:

Η μελέτη, η καταγραφή, η προστασία και βιώσιμη, αειφόρος διαχείριση των μυκήτων και των οικοσυστημάτων στα οποία αναπτύσσονται.

Η πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τη συλλογή, την αναγνώριση και την ασφαλή κατανάλωση άγριων, αυτοφυών μανιταριών.

Η προώθηση μέτρων προστασίας περιοχών ιδιαίτερου μυκητολογικού ή / και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος από άποψη βιοποικιλότητας.

Η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, συνεστιάσεων, εκδρομών και άλλων εκδηλώσεων με στόχο την επιμόρφωση σε θέματα μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας, την καλλιέργεια της συνύπαρξης και της συνεργασίας και την καλύτερη επαφή με τη φύση.

Η υποστήριξη του κινήματος της μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας σε γνωστικό και οργανωτικό επίπεδο.

Η δημιουργία ηλεκτρονικής τράπεζας δεδομένων (αρχείων με αποτελέσματα έρευνας, ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις),

Η δημιουργία τράπεζας δειγμάτων άγριων μανιταριών της Κέρκυρας.

Η συνεργασία με ανάλογα σωματεία, μουσεία, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ο Σύλλογος είναι ανοικτός σε όλους όσους θα ήθελαν να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων του, είτε είναι αρχάριοι είτε έμπειροι γνώστες των μανιταριών. Επικοινωνήστε μαζί τους, θα χαρούν πολύ να γνωρίσουν και να εντάξουν στην παρέα τους όσους αγαπούν τη φύση και τα μανιτάρια και επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και στις εξορμήσεις τους σαν μέλη ή φίλοι του Συλλόγου.

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή