Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » O Ροταριανός Όμιλος Κερκύρας (R.C. Kerkyra) για την απώλεια του Λουκιανού Ζαμίτ

O Ροταριανός Όμιλος Κερκύρας (R.C. Kerkyra) για την απώλεια του Λουκιανού Ζαμίτ

Με βαθιά οδύνη ο Ροταριανός Όμιλος Κερκύρας γνωστοποιεί την απώλεια του Λουκιανού Ζαμίτ. Ο συνάδελφος Λουκιανός, υπήρξε έγκριτο μέλος μας για δεκαετίες και ένας από τους πυλώνες του Ομίλου. Ο ΡΟ Κερκύρας εκφράζει τα θερμότερα των συλλυπητηρίων του στην οικογένεια.

Ο Λουκιανός Ζαμίτ γεννήθηκε το 1931 στην Κέρκυρα, όπου και διέμενε. Εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα έως το 1985.
Εμφανίστηκε στον χώρο των γραμμάτων το 1953 (διηγήματα του δημοσιεύτηκαν στον κερκυραϊκό Τύπο). Πρώτη εκδοτική παρουσία το 1955, με τη νουβέλα “Μιντόρι”, όπου διεκτραγωδεί τις εμπειρίες του από την επίσκεψή του στη Χιροσίμα, εφτά χρόνια μετά την καταστροφή της.

Το 1958 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κερκυραϊκά Χρονικά η πρώτη συλλογή διηγημάτων του, “Η πρώτη μέρα ενός ανθρώπου”. Το 1986 κυκλοφόρησε η δεύτερη κατά σειράν συλλογή διηγημάτων του, “Η μπόρα”.

Εκτός από την πεζογραφία, ασχολήθηκε με τη μελέτη της κερκυραϊκής ιστορίας, καρπός της οποίας υπήρξε η έκδοση πέντε ιστοριοδιφικών μελετών του από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, της οποίας είναι μέλος, ανελλιπώς, από το 1963.
Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στον κερκυραϊκό και τον αθηναϊκό Τύπο, σε λογοτεχνικά περιοδικά και έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή