Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής συναντήθηκε με τον νέο Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Ιτόι Κοίτσι

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής συναντήθηκε με τον νέο Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Ιτόι Κοίτσι

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής δέχθηκε σε εθιμοτυπική επίσκεψη το νέο Πρέσβη της Ιαπωνίας στην χώρα μας Ιτό Κοίτσι. Ο κύριος Κοίτσι διαδέχθηκε τον περασμένο Ιανουάριο τον κ. Γιασουνόρι Νακαγιάμα, ενώ προηγουμένως είχε υπηρετήσει ως Πρέσβης στη Νέα Ζηλανδία.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις των δυο χωρών, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους δεσμούς που ενώνουν τα Ιόνια Νησιά με την Ιαπωνία, λόγω του Λευκάδιου Χερν, του Εθνικού ποιητή της Ιαπωνίας, ο οποίος γεννήθηκε στην Λευκάδα από Ιρλανδό πατέρα που υπηρετούσε ως γιατρός στον Βρετανικό Στρατό και μητέρα την Ρόζα Κασσιμάτη απο τα Κύθηρα.

Ο κύριος Τρεπεκλής εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πρέπει να προαχθούν ακόμα περισσότερο οι σχέσεις των Ιονίων Νησιών με την Ιαπωνία και στους τομείς τόσο του Πολιτισμού όσο και του Τουρισμού, με στοχευμένες δράσεις που θα συναποφασιστούν στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Ιαπωνική Πρεσβεία.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή