Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ο κύβος ερρίφθη: 9 εκατομμύρια για το Λιμάνι του Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών.

Ο κύβος ερρίφθη: 9 εκατομμύρια για το Λιμάνι του Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών.

Στο Άγιο Στέφανο Αυλιωτών βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 28 Μαΐου ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππάς, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Κέρκυρας της Ν.Δ Στέφανο Γκίκα, τον Βουλευτή Κεφαλονιάς Παναγή Καπάτο, τον Βουλευτή Λευκάδας Αθανάσιο  Καββαδά και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Γεωργιάδη. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης.

Όπως είπε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από το νέο ΕΣΠΑ το τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών.

Το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών είναι ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας και θα έρθει να καλύψει το αίτημα για τη δημιουργία και λειτουργία ενός μεγάλου λιμανιού, στη Βόρεια Κέρκυρα, που θα το συνδέει με τα Διαπόντια νησιά αλλά και θα αποτελεί την θαλάσσια είσοδο στο νησί μας και στη χώρα μας. Και βεβαίως μαζί με το μεγάλο λιμάνι αναμένεται να βελτιωθεί αντίστοιχα και ο οδικός άξονας διασύνδεσης του με το λιμάνι.

Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και αναμένονται οι εγκρίσεις από την Επιτροπή Λιμένων.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή