Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στην πάνω Πλατεία: Δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά του  Δήμου K. Κέρκυρας

Ο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στην πάνω Πλατεία: Δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά του  Δήμου K. Κέρκυρας

Από σήμερα Δευτέρα 27 Μαΐου έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο  Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας.

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» πραγματοποιείται, με την πολύτιμη στήριξη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιόνιων νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας καθώς  και του Νοσοκομείου Κέρκυρας υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ, και σε συνέχεια του «Προγράμματος Πρόληψης Στοματικής Υγείας», σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που πραγματοποίησε το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας.

Για την υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «Ιπποκράτης» του Οργανισμού, στην οποία καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Οδοντίατροι, Παιδίατροι, Οφθαλμίατροι και Ωτορινολαρυγγολόγοι του Οδοντιατρικού και Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Οδοντίατροι, παιδίατροι, οφθαλμίατροι και ωτορινολαρυγγολόγοι, που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού.

 

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής/Παιδιατρικής του Οργανισμού:

 

 Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 έως και Παρασκευή 31 Μαΐου 2024,στην Πλατεία Σπιανάδα, μπροστά από το σιντριβάνι.

Ωράριο Λειτουργίας της Κινητής Μονάδας: 09:00π.μ.- 17.00μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 10.00π.μ – 12.00μ.μ

τηλ: 26610 38320 Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή