Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ο ΔΣΚ για το περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων στην Πλατεία Σαρόκου – Η κοινωνία χρειάζεται μέτρα πρόληψης τώρα

Ο ΔΣΚ για το περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων στην Πλατεία Σαρόκου – Η κοινωνία χρειάζεται μέτρα πρόληψης τώρα

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία, από το ωμό περιστατικό βίας  που συνέβη στην πλατεία Σαρόκου σήμερα αργά το μεσημέρι, όταν ανήλικος μαχαίρωσε δυο ακόμη ανηλίκους και έναν ενήλικα που επεχείρησε να προστρέξει σε βοήθεια.

Το φαινόμενο της βίας μεταξύ ανηλίκων είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και «επισκέφθηκε» πλέον για τα καλά και την Κέρκυρα, πράγμα που αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε.

Ήδη στις τελευταίες δράσεις του ΔΣΚ και συγκεκριμένα στις συναντήσεις που είχαμε τις τελευταίες μέρες με την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, με το Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος και με τους εκπροσώπους του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας & ΔΝ, συζητήσαμε εκτενώς το φαινόμενο αυτό.

Μόλις χτες είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στα δικαστήρια, σε μαθητές της Γ’ γυμνασίου του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας που μας επισκέφθηκαν, και το θέμα της βίας μεταξύ των ανηλίκων, ήταν το πρώτο θέμα που θίξαμε στα παιδιά αυτά, το αναλύσαμε και συζητήσαμε για την πρόληψη του.

Είναι προφανές ότι όταν έχεις ανήλικους και εκδηλώνουν τόση βία μεταξύ τους, η κοινωνία νοσεί.

Ο θεσμός της οικογένειας, ακόμα περισσότερο. Είναι προφανές ότι σήμερα η οικογένεια δεν έχει τις Αρχές και τις προτεραιότητες που είχε, όπως τις ξέραμε στην Ελλάδα.

Το σχολικό περιβάλλον φαίνεται επίσης να μη μπορεί δραστικά πια να διαμορφώσει σωστούς και υπεύθυνους ανθρώπους.

Το διαδίκτυο και η ανεξέλεγκτη χρήση του, έχει γίνει μια μάστιγα που διαμορφώνει μια εικονική πραγματικότητα σε αυτά τα παιδιά που αδυνατούν να ελέγξουν την κάθε πληροφορία και τις συνέπειες της.

Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που καθημερινά βάλλεται επιπλέον από γυναικοκτονίες και ενδοοικογενειακή βία διαμορφώνουν ένα σκηνικό εκρηκτικό και ανησυχητικό.

Πρέπει να κρουστεί άμεσα ο κώδωνας του κινδύνου και να καταλάβουμε ότι δεν πάμε καλά.

Η Αστυνομία πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες της να εξειδικεύσει το προσωπικό της και να στελεχώσει καλά τις υπηρεσίες Ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών και Ενδοοικογενειακής βίας που ήδη διαθέτει, όπως και να επεκταθεί και σε άλλες απαραίτητες ειδικότητες, πχ που αφορούν τους ανηλίκους.

Η Δικαιοσύνη κάποια στιγμή έρχεται να παίξει το ρόλο της.

Όμως, όταν έρχεται η ώρα της καταστολής και της τιμωρίας, συνήθως είναι αργά.

Το νήμα μεταξύ ανθρώπινης ζωής και θανάτου είναι τόσο λεπτό, όσο κανείς δεν φαντάζεται.

Η κοινωνία χρειάζεται μέτρα πρόληψης τώρα.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή