Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » O μιθριδατισμός του Έλληνα και η του Ενός Ανδρός Ανεξέλεγκτη Αρχή. Γράφει ο Παύλος Παπαδάτος

O μιθριδατισμός του Έλληνα και η του Ενός Ανδρός Ανεξέλεγκτη Αρχή. Γράφει ο Παύλος Παπαδάτος

Ο Μιθριδάτης βασιλιάς του Πόντου φοβόταν τόσο πολύ ότι θα τον δηλητηριάσουν ώστε αποφάσισε να παίρνει μικρές δόσεις δηλητηρίου κατά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να πάθει ανοσία στο δηλητήριο, με αποτέλεσμα όταν ηττήθηκε από τον Πομπήιο απέτυχε να αυτοκτονήσει πίνοντας δηλητήριο. Μήπως  λοιπόν έχουμε πάθει και εμείς κάποια μορφή ανοσίας, και παραμένουμε απλοί θεατές σε όσα μας “σερβίρουν” και όσα συμβαίνουν γύρω μας;

Όταν ένας καλός Manager πληροφορείται  ότι -δικαίως ή αδίκως- υπάρχουν  παράπονα για την εταιρία του προβαίνει άμεσα  στις δέουσες ενέργειες ώστε να προφυλάξει την εικόνα της. Την περασμένη εβδομάδα 330 ευρωβουλευτές  καταδίκασαν την χώρα μας -την κυβέρνηση δηλαδή-  ως χώρα που δεν έχει κράτος δικαίου. Αντί λοιπόν ο κύριος Βορίδης  να κοιτάξει πως θα βελτιώσει την εικόνα της χώρας μας, έτρεξε να καταδικάσει ως προδότες τους έξι Έλληνες ευρωβουλευτές που συμφώνησαν με το ψήφισμα! Εμείς δεν οφείλαμε να είχαμε κάνει κάποιας μορφής Lobby  ώστε να προλαβαίναμε αυτό το καταδικαστικό ψήφισμα στο οποίο απείχε ακόμη και ο επικεφαλής των νεοδημοκρατών ευρωβουλευτών ο κύριος Μειμαράκης; Την σπαρακτική ομιλία της κυρίας Καρυστιανού στο ευρωκοινοβούλιο που απέδειξε την αθλιότητα του εντελώς διεφθαρμένου «κράτους δικαίου» που έχουμε, την άκουσε άραγε ο κύριος Βορίδης; Ή μήπως και αυτή πρόδωσε την Ελλάδα;  Και μιας και μιλάμε για ευρωβουλευτές,  ας στείλουμε στην Ευρωβουλή και τίποτε σοβαρούς ανθρώπους και όχι απλά τηλεοπτικά  προβεβλημένους φελλούς. Αναφερόμενος και στις εκκλήσεις της κυρίας Καρυστιανού για απόδοση δικαιοσύνης, διερωτώμαι που θα βρει δικαιοσύνη σε τούτο το κράτος δικαίου που έχουμε,  όταν η εισαγγελία  του Αρείου Πάγου την οποία επισκέφθηκε για να  ζητήσει  δικαιοσύνη για τις  57 μαρμαρωμένες ψυχές στην ανοίκεια τραγωδία των Τεμπών, την προέτρεψαν να πάει να βρει παρηγοριά στην Εκκλησία!!!

Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς γιατί από  όλα τα καλά του δυτικού κόσμου όπως είναι η υγεία, η παιδεία, οι κοινωνικές παροχές, το οικονομικό επίπεδο, η ασφάλεια, το κράτος δικαίου κ.λ.π οι 176 βουλευτές μας  υιοθέτησαν μόνο ό,τι πιο πολιτιστικά ξεπεσμένο έχουν όπως είναι ο γάμος των ομοφυλόφιλων, αλλά και γιατί να είναι η χώρα μας το μοναδικό ορθόδοξο κράτος που υιοθέτησε αυτόν τον εξαμβλωματικό γάμο;  Βλέποντας τούτες τις ημέρες τους αγρότες με τα τρακτέρ στους δρόμους διερωτήθηκα για πιο λόγο ενώ το υπουργείο ανάπτυξης θα  έπρεπε να θεωρείται ως ένα από τα αξιολογότερα υπουργεία της χώρας, η κυβέρνηση το αξιολογεί ως 16ο. Δηλαδή το θεωρεί εντελώς παρακατιανό και φυσικά το επανδρώνει και αντιστοίχως! Δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ανύπαρκτος αγροτικός αναπτυξιακός σχεδιασμός είναι η  βασική αιτία της ακρίβειας  των τροφίμων στην χώρας και ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η χώρα μας έχει την χαμηλότερη στρεμματική απόδοση μεταξύ των χωρών της ΕΕ, kai και οκτώ φορές χαμηλότερη από την αντίστοιχη Ολλανδική; Αυτό δεν την συγκινεί; Ο πόλεμος της Ουκρανίας της φταίει, ή άγνοιά της, που αντί να τους μάθει πως να “ψαρεύουν” που και που τους δίνει ένα ψάρι;

Δυστυχώς όπου και να κοιτάξεις θα δεις να συμβαίνουν αδιανόητα πράγματα που μας αφήνουν εντελώς αδιάφορους. 650.000 νεολαίοι κυρίως επιστήμονες έχουν εγκαταλείψει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια, και ενώ ο πληθυσμός της χώρας μας μειώνεται  κατά 50.000 ετησίως κυβέρνηση και ΜΜΕ ασχολούνται με τα καπρίτσια των Πατέλιδων. Για να μην αδικούμε όμως και τα ΜΜΕ τις τελευταίες εβδομάδες μας ta MME μας ενημερώνουν συνεχώς ότι μεγαλύτερος πλιατσικολόγος της χώρας είναι ο κοκωβιός  « ο άλλος άνθρωπος»  γιατί έπαιζε λέει και «φρουτάκια»!  Ακούσατε ποτέ να σας πουν κάτι για την σπατάλη των δισεκατομμυρίων του δημοσίου, για  τα έξι δις  που σπαταλήσαμε γιατί ανοήτως και οικειοθελώς είχαμε σταματήσει την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη; Σας εξήγησαν ποτέ πως το κόστος ενέργειας που πληρώνουμε εμείς οι καταναλωτές έφθασε να είναι 4 φορές υψηλότερος από όταν ήταν πριν τρία χρόνια την στιγμή που το 50% της ενέργειας που χρειαζόμαστε παράγεται εντός χώρας από δικές μας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;  Κοιτάξτε την διεθνή διακύμανση των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και τους ισολογισμούς των εταιριών ενέργειας και θα δείτε γιατί πληρώνουμε αυτές τις τιμές. Δυστυχώς ανεχόμαστε τα πάντα, όπως ανεχθήκαμε τον διεθνή διασυρμό της χώρας μας με τις παρακολουθήσεις των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης και το χειρότερο; Δεν αντιδρούν ούτε καν οι βουλευτές μας που ως απλοί θεατές συμφωνούν priori σε όλα τα προς ψήφιση νομοσχέδια. Ας μην βαυκαλιζόμαστε ότι λοιπόν ότι έχουμε και νομοθετική εξουσία. Γιατί απλούστατα το πολίτευμά μας είναι, η του Ενός Ανδρός Απόλυτη Αρχή.

Σημείωση

Απορώ πως η Θεσσαλονίκη με  1.500.000 κατοίκους δεν εκπροσωπείται στην κυβέρνηση ούτε με ένα υπουργό, και κανείς τους δεν διαμαρτύρεται. Ως φαίνεται ή έχουν   αποδεχθεί ως  γεγονός ότι μόνο η λεβεντογέννα Κρήτη βγάζει αξιόλογους πολιτικούς, η διακατέχονται από το σύνδρομο του μιθριδατισμού.  Αλλιώς δεν εξηγείται.

 

* Ο  Παύλος Παπαδάτος είναι Επικοινωνιολόγος – Οικονομολόγος

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή