Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Νέο κέντρο οικιακής κομποστοποίησης δίπλα στο Δημαρχείο Βόρειας Κέρκυρας – Υποδέχτηκαν κομποστοποιήσιμα υλικά του Corfu Food & Wine Festival

Νέο κέντρο οικιακής κομποστοποίησης δίπλα στο Δημαρχείο Βόρειας Κέρκυρας – Υποδέχτηκαν κομποστοποιήσιμα υλικά του Corfu Food & Wine Festival

Μια νέα «φωλιά» οικιακής κομποστοποιήσης δημιουργήθηκε  στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας με  10 κομποστοποιητές δίπλα στο Δημαρχείο, μετά από πρόταση του Θόδωρου Βώρου και θα υποδέχονται τα οικιακά κομποστοποιήσιμα υλικά  των κατοικιών.

Ταυτόχρονα, θ’ αποτελέσει ένα χώρο που οι δημότες  θα μπορoύν να επισκεφτούν προκειμένου να γνωρίσουν τη δράση της οικιακής κομποστοποίησης αλλά και να αποκτήσουν εντελώς δωρεάν το δικό τους κομποστοποιητή από το Δήμο.

Ο χώρος αυτός ονομάστηκε, «ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΙΗΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ» και βρίσκεται μεταξύ του Δημαρχείου και του Ιατρείου στην Αχαράβη και είναι ανοικτός Δευτέρα ως Παρασκευή 8.00 – 14.00.

Παράλληλα, σήμερα Κυριακή 26 Μαΐου στο Δήμο υποδέχτηκαν τα μέλη του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Κέρκυρας,  Θόδωρο Βώρο και Ελένη Χριστοφοράτου, και παρέλαβαν  τα κομποστοποιήσιμα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για το σερβίρισμα της μανιταρόσουπας που προσφέρθηκε από τον Σύλλογο στο πλαίσιο της εκδήλωσης : ” Η βιώσιμη γαστρονομία είναι ο πολιτισμός μας – Μανιτάρι καρπός του δάσους, ελιξίριο ζωής” του Corfu Food & Wine Festival.

Τα υλικά αυτά ήταν πιάτα από φύλλο φοίνικα, κομποστοποιήσιμα ποτήρια, λευκές χαρτοπετσέτες και ξύλινα κουτάλια.

Να θυμίσουμε ότι από τον  προηγούμενο Ιούλιο έχουν ήδη διανεμηθεί 600 κομποστοποιητές στους δημότες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας  εντελώς δωρεάν, μαζί με ενημερωτικό φυλλάδιο για την σωστή χρήση τους.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή