Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Νέα πυροσβεστικά  στους Δήμους της Κέρκυρας από την ΠΙΝ – Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ΛΑΕΡΤΗΣ με την τελετή παράδοσης από τον Περιφερειάρχη  

Νέα πυροσβεστικά  στους Δήμους της Κέρκυρας από την ΠΙΝ – Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ΛΑΕΡΤΗΣ με την τελετή παράδοσης από τον Περιφερειάρχη  

O Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων  κ. Γιάννης Τρεπεκλής στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 15 «Υδροφόρα Πυροσβεστικά Οχήματα» (πρώην Τμήμα 3 του Υποέργου 10 «Προμήθεια οχημάτων Υποστήριξης για τη διαχείριση φυσικών κινδύνων»), της Πράξης «Λαέρτης – Καινοτόμο Επιχειρησιακό Σύστημα Διαχείρισης Φυσικών Κινδύνων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων», παρέδωσε σήμερα  τέσσερα  Υδροφόρα Πυροσβεστικά Οχήματα προς χρήση στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας (ένα  Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα για την Κέρκυρα και τρία  Υδροφόρα Πυροσβεστικά Οχήματα για τα Διαπόντια Νησιά, δηλαδή ένα Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα για κάθε νησί).

Παράλληλα ένα Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα προς χρήση παραδόθηκε στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας κι ένα  Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα προς χρήση στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας.

Παρόντες στην τελετή παράδοσης-παραλαβής ήταν οι κ.κ. Δήμαρχοι Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων και Βόρειας Κέρκυρας, Στέφανος Πουλημένος και Γιώργος Μαχειμάρης, αντίστοιχα, ενώ τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας εκπροσώπησε ο εντεταλμένος Πολιτικής Προστασίας κ. Φώτης Ζερβός.

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός παραχωρείται για χρονικό διάστημα δεκαπέντε ετών, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της διαχείρισης κινδύνων και της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στην Διοικητική περιοχή ευθύνης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τη βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Δήμων, την παροχή καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών ασφαλείας στους πολίτες και την ανάληψη δράσεων και μέτρων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης-παραλαβής των πυροσβεστικών οχημάτων, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, προέβη στις εξής δηλώσεις:

«Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε τα πυροσβεστικά οχήματα στους Δήμους, στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Μπροστά μας έχουμε δύσκολη προσπάθεια, η οποία πρέπει να είναι συλλογική, η Περιφέρεια, οι Δήμοι, η Πυροσβεστική, τα Σώματα Ασφαλείας, ο Στρατός, οι εθελοντές. Όλοι μας πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και σε κλίμα συνεργασίας, ώστε να μπορέσουμε ν’ αντέξουμε τις δύσκολες συνθήκες, οι οποίες εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια στην αντιπυρική περίοδο.

Ζήσαμε πέρσι την πυρκαγιά στη Βόρεια Κέρκυρα, η οποία μας έφερε μπροστά σε μεγάλες δυσκολίες, ταλαιπώρησε τους κατοίκους, χάθηκε φυσικός πλούτος και βεβαίως κινδύνευσαν και κατοικίες. Η ίδια πυρκαγιά μάλιστα, είχε συμβεί και το 2012 με ανάλογες καταστροφικές συνέπειες. Είμαστε μια δύσκολη περιοχή τα Ιόνια Νησιά, βουτηγμένοι στα προβλήματα που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή κι αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε όλοι μαζί σε σταθερή συνεργασία, διότι μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά.

Αυτά το οχήματα που παραδίδουμε σήμερα ανταποκρίνονται στην άμεση παρέμβαση. Βεβαίως το βαρύ φορτίο και τον στρατηγικό σχεδιασμό τον έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, εμείς ωστόσο, από την πλευρά μας συνεισφέρουμε στο επίπεδο της πρόληψης με τις υπηρεσίες μας και με τους εθελοντές, όπως βέβαια οφείλει να κάνει και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά προσέχοντας όλοι μας πώς διαχειριζόμαστε κατά την αντιπυρική περίοδο επικίνδυνες εργασίες, καθώς είναι γνωστό ότι τα περισσότερα συμβάντα πυρκαγιών οφείλονται σε επιπόλαιες ενέργειες παρά σε κακόβουλες πράξεις. Να δουλέψουμε όλοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε επίπεδο αντανακλαστικών, καθώς όπως προείπα, οι συνθήκες από εδώ και στο εξής θα είναι δύσκολες λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, την οποία βιώνουμε όλοι.

Ευχαριστώ τους Δημάρχους για τη συνεργασία κι εύχομαι ότι τα πυροσβεστικά οχήματα που παραδίδουμε σήμερα να χρειαστούν μόνο για περιπολίες και όχι για την αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ευτυχώς η Πυροσβεστική είναι καλά στελεχωμένη, έχουμε φέτος στη διάθεσή μας και τους δασοκομάντος, αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό, ελπίζουμε να έχουμε μαζί μας και την τύχη».

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή