Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Μουσειακές Συλλογές Ι.Π.: Ομιλία – Δράση “Επίσκεψη στο μουσείο: Οδηγός για επισκέπτες στο φάσμα του αυτισμού”

Μουσειακές Συλλογές Ι.Π.: Ομιλία – Δράση “Επίσκεψη στο μουσείο: Οδηγός για επισκέπτες στο φάσμα του αυτισμού”

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2024με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, οι Μουσειακές Συλλογές Ιονίου Πανεπιστημίου προσκαλούν να συμμετέχετε στη βιωματική δράση σχεδιασμού οδηγών επίσκεψης σε μουσεία για άτομα στο φάσμα του αυτισμού στη Συλλογή Τυπογραφίας και στην ανοιχτή συζήτηση που θα ακολουθήσει με τη Δρ. Ιωάννα Καρέλλου, Κοινωνική λειτουργό και Κοινωνική ανθρωπολόγο.

Η ώρα έναρξης της δράσης είναι στις18:00στον προαύλιο χώρο του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ι. Θεοτόκη 72.

Η ώρα έναρξης της συζήτησης είναι στις 19:00 και θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο πληροφόρησης Ιονίου Πανεπιστημίου, Ι. Θεοτόκη 72.

Η ομιλία θα μεταδοθεί και διαδικτυακά μέσω ZOOMχρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία σύνδεσης: https://ionio-gr.zoom.us/j/97411936718

Meeting ID: 974 1193 6718

 

Περίληψη ομιλίας

Ο Αυτισμός ή Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (ΔΑΔ) είναι μια βιολογικά προσδιορισμένη διαταραχή. Αποτελεί μια από τις πιο περίπλοκες και δυσεξήγητες ψυχοπνευματικές αναπηρίες με διαφορετικά επίπεδα και μορφές δυσλειτουργιών όπως νόησης, επικοινωνίας και συμπεριφοράς. Οι συνάνθρωποί μας με ΔΑΔ παρουσιάζουν ιδιομορφίες που δυσχεραίνουν την επίσκεψή τους σε ένα μουσείο με πολλές άγνωστες παραμέτρους (ανοίκειος χώρος, μεγάλος πληθυσμός). Η εξασφάλιση μιας ευχάριστης εμπειρίας σε επισκέπτες στο φάσμα του αυτισμού φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα των ανθρώπων που διαχειρίζονται ανάλογους χώρους. Στη συνάντηση θα παρουσιαστούν εργαλεία Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στη προσβασιμότητα των επισκεπτών στο φάσμα του αυτισμού στους χώρους πολιτισμού.

 

Σύντομο βιογραφικό ομιλήτριας

Η Δρ Ιωάννα Καρέλλου είναι Διευθύντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Κέρκυρας. Έχει πραγματοποιήσει σπουδές στους τομείς της Κοινωνικής Εργασίας και της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, καθώς και μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στον τομέα των ατόμων με νοητικές αναπηρίες στο πανεπιστήμιο Keele της Μεγάλης Βρετανίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ειδική αγωγή και τα άτομα με αναπηρίες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (museum@ionio.gr) ή τηλεφωνικά (26610-87439).

Επίσημος ιστότοπος: https://museum.ionio.gr/

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Facebookhttps://www.facebook.com/ionianuniversitymuseum

Instagram https://www.instagram.com/ionianuniversitymuseum/

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή