Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Μητσοτάκης για νερό Κέρκυρας: Ξεκινάμε από μηδενική βάση

Μητσοτάκης για νερό Κέρκυρας: Ξεκινάμε από μηδενική βάση

Ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε το έργο για την ύδρευση Λευκάδας, Πρέβεζας και Άρτας που η κυβέρνησή του είχε… απεντάξει από το Ταμείο Ανάκαμψης…
“Η ύδρευση της Κέρκυρας θα εξεταστεί από μηδενική βάση”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γιάννη Τρεπεκλή κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του έργου δημιουργίας νέου αγωγού από το νομό Ηπείρου προς Λευκάδα, Άρτα και Πρέβεζα. Στην εκδήλωση αλλά και τη σύσκεψη που προηγήθηκε, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έθεσε στον Πρωθυπουργό το καυτό ζήτημα του προβλήματος υδροδότησης του νησιού των Φαιάκων.

Το εργο της Λευκάδας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Παρασκευή τη Λευκάδα και παρέστη στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Λευκάδας, Πρέβεζας και Άρτας.

Το έργο χρηματοδοτείται πλέον από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς ο αρχικός προγραμματισμός να ενταεί στο Ταμείο Ανάκαμψης “βούλιαξε” στην πορεία…

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, κατέστη εμφανές ότι δεν θα μπορούσαμε να τηρηθιούν οι ασφυκτικές προθεσμίες του Ταμείου Ανάκαμψης και για αυτό το λόγο πήρε την απόφαση να χρηματοδοτήσει το έργο εξ ολοκλήρου από εθνικούς πόρους.

Είναι κι ένα έργο΅το οποίο ενώνει τρεις Περιφερειακές Ενότητες, παίρνοντας νερό από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου και μεταφέροντάς το μέχρι τη Λευκάδα, προκειμένου να δημιουργηθεί μία υποδομή ύδρευσης όλης αυτής της περιοχής, η οποία θα αντέξει στον χρόνο, θα αντέξει στις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και θα εξασφαλίσει για πολλές δεκαετίες βιώσιμη ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές τις οποίες και θα καλύπτει.

“Πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε το νερό ως ένα πολύτιμο αγαθό. Να μην το σπαταλάμε αλόγιστα και να αλλάξουμε, θα έλεγα, συνολικά τη νοοτροπία μας για τον τρόπο με τον οποίο το καταναλώνουμε. Αυτό δεν αφορά μόνο το έργο αυτό, αφορά συνολικά ολόκληρη την πατρίδα μας” δήλωσε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι “η καταγωγή πολλών στελεχών της ΤΕΡΝΑ από τη Λευκάδα, θα βοηθήσει και αυτό με τον τρόπο του, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο το έργο αυτό να παραδοθεί εντός αυτής της τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας”.

Για την Κερκυρα

Στην ομιλία του ο Κ. Μητσοτάκης είπε για την ύδρευση της Κερκυρας: “Μιας και μιλήσαμε για το νερό, κ. Περιφερειάρχα, λέγοντάς σας ότι η ύδρευση της Κέρκυρας θα είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση, την οποία θέλουμε να την εξετάσουμε και πάλι, από μηδενική βάση, για να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτό το ζήτημα με τρόπο ουσιαστικό, μόνιμο και βιώσιμο. Με το καλό, να βρεθούμε και πάλι εδώ για την επίσημη παράδοση αυτού του τόσο σημαντικού έργου”.

ΠΗΓΗ:aftodioikisi.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή