Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Μήνυμα της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου I.N. κ. Ολίβιας Καρδακάρη

Μήνυμα της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου I.N. κ. Ολίβιας Καρδακάρη

H Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Ολίβια Καρδακάρη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 σε μήνυμά της  τονίζει:

«Η Επανάσταση του 1821 υπήρξε κορυφαία πράξη στην νεότερη ιστορία μας και αποτέλεσε την αφετηρία της θεμελίωσης του νεοελληνικού κράτους, ένα ιστορικό γεγονός με πολλαπλούς συμβολισμούς.

Συμπληρώνονται φέτος 203 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, αλλά τα μηνύματα είναι διαχρονικά και πανανθρώπινα, που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα στην ιστορία του έθνους μας και που ως φάρος, μας δείχνουν την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η σύγχρονη Ελλάδα, εν μέσω ραγδαίων γεωπολιτικών εξελίξεων και διεθνών προκλήσεων που διαμορφώνουν ένα άκρως απαιτητικό περιβάλλον.

Θα πρέπει να κρατήσουμε άσβεστο το μήνυμα που στέλνει με τους στίχους του ο μεγάλος Επτανήσιος ποιητής Ανδρέας Κάλβος «Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία». Για να αντιμετωπίσουμε και εμείς σήμερα τις σύγχρονες προκλήσεις οφείλουμε να λειτουργήσουμε με Αρετή και Τόλμη και κυρίως με ομοψυχία και ομοθυμία. Το «εγώ» να απαλειφθεί και να κυριαρχήσει το «εμείς». Και αυτό να το κρατήσουμε σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας μας. Να αποδείξουμεότι την κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοι μας, είμαστε άξιοι να τη διατηρήσουμε.

Σήμερα όμως είναι διπλή εορτή, γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και με την ευκαιρία εύχομαι χρόνια πολλά σε όσες και σε όσους γιορτάζουν».

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή