Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Mήνυμα Στ. Γκίκα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου : «Να εμπνευστούμε από το παράδειγμα των Ηρωικών Πολεμιστών για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις»

Mήνυμα Στ. Γκίκα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου : «Να εμπνευστούμε από το παράδειγμα των Ηρωικών Πολεμιστών για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις»

«Η 25η Μαρτίου, ημέρα εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας, είναι μια μέρα Εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες.

Το Έθνος ενώνεται για να τιμήσει τη μνήμη των προγόνων μας αναδεικνύοντας τις αξίες της ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η ανδρεία, η αποφασιστικότητα και οι θυσίες του λαού μας που πολέμησε το 1821 και αποτίναξε τηντουρκική σκλαβιά4 αιώνων, αποτελούν φωτεινό φάρο και ηθικό δίδαγμα που πρέπει να μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά.

Η 25η Μαρτίου όμως, αποτελεί και μια ευκαιρία να αναλογιστούμε όσα έχουμε πετύχει ως  Χώρα μέχρι σήμερα και να εμπνευστούμε από το παράδειγμα των ηρωικών πολεμιστών για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.

Η Εθνική μας Επέτειος γιορτάζεται μαζί με μια μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, προσδίδοντας στην ημέρα διπλό συμβολισμό.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες!

Χρόνια Πολλά στους πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων!»

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή