Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Μήνυμα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή για την 203η επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή για την 203η επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου σε μήνυμά του σημειώνει:

«Συμπληρώνονται φέτος 203 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, όταν οι Έλληνες οπλισμένοι με τις διαχρονικές αρχές και αξίες του Ελληνισμού και με ομοψυχία αποτίναξαν τον Οθωμανικό ζυγό και κατέκτησαν την πολυπόθητη ελευθερία τους.

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, δεν είναι μόνο μια ημέρα Εθνικής μνήμης, αλλά μια Επέτειος που μας διδάσκει, ότι όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι ακόμα και κάτω από άνισες και αντίξοες συνθήκες, μπορούν να πετύχουν και να επιτελέσουν στο ακέραιο το Εθνικό τους καθήκον και πεπρωμένο.

Κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η συνεισφορά και η συμμετοχή των Ιονίων Νησιών ήταν καθοριστική, τόσο στην προετοιμασία, όσο και μετέπειτα κατά την εξέλιξη του απελευθερωτικού αγώνα.

Σήμερα με τον αναθεωρητισμό να απειλεί την ανατροπή στις γεωπολιτικές εξελίξεις, οφείλουμε με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια να υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία και τις προκλήσεις των καιρών.

Με την ευκαιρία της σημερινής εθνικής επετείου και της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εύχομαι σε όλους και ιδιαίτερα στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία».

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή