Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Μήνυμα Μαχειμάρη – Παπαδάτου για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Μήνυμα Μαχειμάρη – Παπαδάτου για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Ανοικτή επιστολή του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη και του προέδρου δημοτικής επιτροπής Παιδείας Παναγιώτη Παπαδάτου στις μαθήτριες και μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2024, σημειώνει:

«Αγαπητά μας παιδιά,

Η σκέψη μας σήμερα είναι σε όλους εσάς που το επόμενο διάστημα συμμετέχετε στις πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικώντας την είσοδό σας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Με το  κοπιαστικό εγχείρημα της προσωπικής σας προετοιμασίας να φτάνει προς την τελική του έκβαση, με τις γνώσεις που αποκτήσατε να λαμβάνουν λειτουργική διάσταση, θέλουμε να εκφράσουμε την εμπιστοσύνη μας στις ανεξάντλητες ικανότητες του καθενός από εσάς.

Οι εμπειρίες και οι δεξιότητες που αποκτήσατε , καθώς, και οι σχέσεις που κτίσατε κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς δοκιμασίας, αποτελούν η καθεμία, ξεχωριστά, και μία  δική σας νίκη. Με αυτές να προχωρήσετε, αγκαλιάζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, ακολουθώντας  τα όνειρά σας με πάθος , δημιουργώντας το δικό σας μοναδικό ταξίδι στην περιπέτεια της ζωής!

Δώστε αυτή τη μάχη, σ αυτόν τον εξεταστικό μαραθώνιο, με ηρεμία, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, να θυμόσαστε : πως ακόμα και αυτές οι σημαντικές εξετάσεις δεν αποτελούν παρά μόνο μία από τις πολλές μάχες και τις επακόλουθες ευκαιρίες στη ζωή σας. Σε αυτή τη ζωή, η χαρά και η ικανοποίηση βρίσκονται στο ταξίδι … «η Ιθάκη… σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτήν δεν θα ‘βγαινες στον δρόμο». Πάντα όμως, να στοχεύετε ψηλά, να στοχεύετε στον ουρανό – «πάντα θα έχουμε ανάγκη από ουρανό», που έλεγε και ο ποιητής Σαχτούρης.

Και είναι δεδομένο πως σε καμία περίπτωση σ αυτές τις εξετάσεις  δεν κρίνεται η προσωπική σας αξία, ούτε η προσωπικότητα σας.

Το κυρίαρχο είναι ότι σηματοδοτούν την ενηλικίωση, την προσωπική σας ωρίμανση και αυτονομία σας, ότι έχετε εμπιστευτεί το σθένος σας , τη δυνατότητα να θέσετε στόχους και να επιλέξετε τον τρόπο επίτευξή τους.

Ακόμα και μια ενδεχόμενη μη επιθυμητή εξέλιξη  μπορεί να μετατραπεί σ΄ ένα μάθημα καλλιέργειας της πεισματικής επιμονής και της προσπάθειας σας για την επίτευξη του επιθυμητού στόχου.

Με σεβασμό στον προσωπικό σας κόπο, αλλά και τον κόπο των γονέων και των εκπαιδευτικών σας, σφίγγουμε το χέρι στην καθεμία και καθένα σας  ξεχωριστά, ευχόμενοι και προσευχόμενοι από καρδιάς « καλή επιτυχία»!!

Δώστε τον καλύτερό σας εαυτό. Μείνετε θαρραλέοι, μείνετε “περίεργοι”, μείνετε αποφασισμένοι, αψηφώντας όλα τα εμπόδια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, τέλος ,  σε όλους  όσους συμβάλλουν  με οποιονδήποτε τρόπο για την ομαλή και άρτια διεξαγωγή των εξετάσεων».

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή