Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Μήνυμα Δημήτρη  Μπιάγκη για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μήνυμα Δημήτρη  Μπιάγκη για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

«Η 18η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, υπενθυμίζει σε όλους μας τη σταθερή, διαχρονική και πολύτιμη περιουσία που έχουμε κληρονομήσει από το παρελθόν. Η Πολιτιστική μας Κληρονομιά δεν είναι απλά κατάλοιπα του παρελθόντος, νεκρά αντικείμενα, ξεχασμένες παραδόσεις, που πρέπει να παραμεριστούν από τη σημερινή κοινωνία, αλλά αποτελούν αναντικατάστατες πηγές ζωής και έμπνευσης που μας καθορίζουν, ταξιδεύουν στο χρόνο και παραδίδονται από γενιά σε γενιά. Λειτουργεί ως σημείο αναφοράς, καθώς διαμόρφωσε και διαμορφώνει την ταυτότητα και το μέλλον μας»  τονίζει στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης. .

Ο κ. Μπιάγκης σημειώνει ότι: «Η Κέρκυρα αποτελεί έναν ιδιαίτερο τόπο, με πλούσια ιστορική μνήμη, αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά, η οποία αποτυπώνεται σε μια πληθώρα παραδοσιακών και ιστορικών μνημείων που χρήζουν προστασίας και ανάδειξης, αλλά και σε έναν ανεκτίμητο θησαυρό άυλου πολιτιστικού αποθέματος που γενιές ολόκληρες διαφύλαξαν με τιτάνιες προσπάθειες, περισσό ενδιαφέρον και μόχθο, στα αγνά κύτταρα του πολιτισμού, στις τοπικές μας κοινωνίες (πολιτιστικοί σύλλογοι, φιλαρμονικές και διάφορα άλλα σωματεία πολιτισμού, ανεξάρτητοι φορείς αλλά και πολιτιστικοί οργανισμοί δήμων).

Ευθύνη όλων μας είναι να συνειδητοποιήσουμε την αδήριτη ανάγκη για την προστασία του πολιτισμικού μας πλούτου συντονισμένα μέσα από την πρόταση που έχουμε καταθέσει ανοικτά (από τον Φεβρουάριο του 2022) για τη δημιουργία ενός Φορέα Διαχείρισής της ώστε να περιφρουρήσουμε τα στοιχεία του πολιτισμού μας διαφυλάττοντας όσα κληρονομήσαμε στις γενιές που θα ακολουθήσουν».

 

Ολόκληρη η πρόταση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://dimitrisbiaghis.blogspot.com/2023/03/blog-post.html

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή