Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Μήνυμα Αντιδημάρχου Κυκλικής Οικονομίας Β. Κέρκυρας  Σπ. Κόκκαλη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 

Μήνυμα Αντιδημάρχου Κυκλικής Οικονομίας Β. Κέρκυρας  Σπ. Κόκκαλη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 

«Η Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος  που γιορτάζεται  κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου αποτελεί την κύρια μηνυματική εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1973 με σκοπό   στην  εστιασμένη ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Η φετινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος για το 2024 επικεντρώνεται στο μήνυμα της  αποκατάστασης του εδάφους , της ερημοποίησης και της ανθεκτικότητας στην ξηρασία» σημειώνει στο μήνυμά της η αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Κέρκυρας Σπυριδούλα Κόκκαλη.

Η κα Κόκκαλη τονίζει: «Η κλιματική κρίση-αλλαγή  είναι γεγονός και κάνει αισθητή την παρουσία της  με ακραία καιρικά φαινόμενα, από την  μία άκρη του πλανήτη μέχρι την άλλη… έντονες βροχοπτώσεις  εμφανίζονται όλο και πιο συχνά ενώ άλλες περιοχές  δοκιμάζονται από καύσωνες και ξηρασίες μεγάλης έντασης .

Ως Αυτοδιοίκηση καλούμαστε να διαχειριστούμε τη μεγαλύτερη πρόκληση όλων των εποχών, την προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Για το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας , το περιβάλλον αποτελεί ζωτικό στοιχείο πολιτισμού και  προτεραιότητα, ζήτημα ζωής, ζήτημα που μας αφορά όλους, τις παρούσες και τις επόμενες γενιές. Η Δημοτική Αρχή, έχει ως προτεραιότητα την προώθηση πολιτικών φιλικών προς το περιβάλλον, καινοτόμων σε ό,τι αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας , μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και  μείωση των απορριμμάτων, κάτι που αποδεικνύει καθημερινά, με μια σειρά από  στρατηγικές επιλογές  κυκλικής οικονομίας , δράσεις  και συμμετοχές σε πρωτοπόρα προγράμματα.

Είναι ο καιρός –περισσότερο από ποτέ- να ακούσουμε τη φωνή της ΓΗΣ, ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

Χρειαζόμαστε το  νέο “περιβαλλοντικό  ήθος” το οποίο θα απαντά µε την ανάλογη ευαισθησία, στη σύνθετη και διαρκώς μεταβαλλόμενη σχέση, ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση και ανάμεσα στους ίδιους τους ανθρώπους ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΊΗΣΗ  ΌΛΩΝ. Για άμεσες και ουσιαστικές ενέργειες που θα περιορίσουν τη  γενικότερη υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος  όπως  περιορισμό  της κατανάλωσης των φυσικών  πόρων,  εκτεταμένη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, περιορισμό χημικών και όπλων μαζικής καταστροφής,  τερματισμό πολεμικών συγκρούσεων κ.α και όχι σχέδια, ευχολόγια  και στόχους για το απώτερο μέλλον,.

Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά έχοντας  κατά νου πως η προστασία του Περιβάλλοντος είναι καθοριστικός δείκτης πολιτισμού είμαστε αποφασισμένοι να τον διανύσουμε μέχρι τέλους  για να παραδώσουμε με σεβασμό στην επόμενη γενιά   όσα μας κληροδότησε η προηγούμενη».

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή