Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Μην μας κάνετε την ζωή πατίνι. Γράφει η Μερόπη Υδραίου

Μην μας κάνετε την ζωή πατίνι. Γράφει η Μερόπη Υδραίου

Θέση πήρε σχετικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει για την χρήση πατινιών στη πόλη η πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού Κέρκυρας 2028 Μερόπη Υδραίου με ανάρτηση της στο FB. Aκολουθεί η ανάρτηση:

“Θεωρώ ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών είναι υπέρ των ήπιων και πράσινων μέσων μεταφοράς που συνεισφέρουν στη σωματική άσκηση και ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος, δημιουργώντας και μια πιο οικολογική κουλτούρα.

Όμως κάθε τέτοιο μέσο θα πρέπει να συνάδει ή αλλιώς να ταιριάζει και να μπορεί να λειτουργήσει και να ενταχθεί στα δεδομένα κάθε τόπου, κάθε πόλης χωρίς να προκαλεί περισσότερα προβλήματα στην κυκλοφορία και να έχει αρνητικές συνέπειες στους κατοίκους και επισκέπτες. Τα ηλεκτρικά πατίνια, με όλες τις προφυλάξεις και τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται, θα ήταν πολύ ωραίο και εναλλακτικό μέσο για μια πόλη όπου υπάρχουν καθορισμένοι και οριοθετημένοι ποδηλατοδρόμοι ή δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας ή δρόμοι με μεγάλες ευθείες, με ορατότητα και άνεση χώρου για τη συνύπαρξη τους με άλλα μέσα μεταφοράς.

Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν ισχύει στην πόλη μας, οπότε δεν προσφέρεται για τα πατίνια αυτά που τελικά αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή και ασφάλεια τόσο του αναβάτη όσο και των πεζών και ήδη έχουν δημιουργήσει πλείστα προβλήματα και ΜΙΚΡΟατυχήματα ευτυχώς μέχρι τώρα! Στη διάρκεια της δημοτικής μου θητείας εκπρόσωπος αντίστοιχης εταιρείας είχε προσέλθει στο γραφείο μου ζητώντας άδεια για να ανοίξει σχετική δραστηριότητα. Εκφράζοντας όλα τα ανωτέρω επιχειρήματα είχα αρνηθεί και έκλεισε τότε το ζήτημα.

Ξαφνικά εμφανίστηκαν κατά δεκάδες στην πόλη μας.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς και ο Δήμος μας, πριν συμβεί κάτι σοβαρό, θα πρέπει να πάρει άμεσα θέση και να έχει λόγο, διότι αυτά τα πατίνια έναντι αμοιβής αφήνονται σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ χώρους!!”.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή