Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Meteo: Κοντά στον μέσο όρο η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα τον φετινό Αύγουστο

Meteo: Κοντά στον μέσο όρο η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα τον φετινό Αύγουστο

Σύμφωνα με το δίκτυο 50 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τον φετινό Αύγουστο η μέση τιμή των μεγίστων ημερήσιων θερμοκρασιών κυμάνθηκε πολύ κοντά στον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.

Στη Δυτική Ελλάδα, ο φετινός Αύγουστος χαρακτηρίστηκε από πολλές ημέρες με αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας. Στη Θεσσαλία καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, με τις μέσες μηνιαίες τιμές να κυμαίνονται περίπου 1.0 °C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο χάρτης δείχνει τις αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας τον Αύγουστο 2023 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.

Το επόμενο γράφημα παρουσιάζει την κατάταξη του μήνα Αυγούστου ανά έτος, ανάλογα με τη μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας. Για τη Θεσσαλία ήταν ο 4ος πιο θερμός Αύγουστος από το 2010. Για τη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη, ήταν ο 5ος πιο θερμός μήνας τα τελευταία 14 χρόνια, και για τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο ήταν ο 7ος πιο θερμός.

Στην Αθήνα, η μέση μηνιαία τιμή απόκλισης της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν -0,1 °C, με 18 από τις 31 ημέρες του μήνα να είναι θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στη Θεσσαλονίκη, 17 ημέρες του μήνα ήταν θερμότερες από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019, όπου η μέση μέγιστη θερμοκρασία του μήνα κυμάνθηκε 0,1ºC πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Στο Ρέθυμνο παρατηρήθηκαν οι περισσότερες ημέρες με θετική απόκλιση θερμοκρασίας (26 ημέρες) και ακολουθεί ο Άγιος Νικόλαος 24 ημέρες.

Στο τελευταίο γράφημα εμφανίζονται οι τιμές των αποκλίσεων και για τους 50 μετεωρολογικούς σταθμούς.

Πηγή: iefimerida.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή