Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Μεταφορά των Αστικών Στερεών Αποβλήτων Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στη Δωδώνη – Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ

Μεταφορά των Αστικών Στερεών Αποβλήτων Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στη Δωδώνη – Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ

Με το ΦΕΚ 1942/28-3-024 και την υπογραφή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη στην με αριθμό ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/26738/430 απόφαση πραγματοποιείται η μεταφορά για 2 έτη 26.000 τόνων Αστικών Στερεών Αποβλήτων Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου στη Δωδώνη.

Η συνεχής προσπάθεια του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας , ο προγραμματισμός και η υψηλή προτεραιότητα στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στην προστασία του περιβάλλοντος και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ενδεδειγμένη υποδομή διαχείρισης στο νησί, δικαιώνεται με την αποδοχή από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη του αιτήματος που υπέβαλε για την μεταφορά εκτός Κέρκυρας των Αστικών Στερεών Αποβλήτων Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και την υπογραφή από τον ίδιο της Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/26738/430 απόφασης που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ,ΦΕΚ 1942/28-3-024 και καταγράφει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Μεταφορά Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ), μέγιστης ποσότητας είκοσι έξι χιλιάδων τόνων (26.000t),του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, στις νόμιμα λειτουργούσες εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων (ΜΕΑ-ΧΥΤ) του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου.

Η προσωρινή διαχείριση επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον από τη συσσώρευση των αποβλήτων και να πραγματοποιηθεί η αποκομιδή αυτών, η οποία δεν επιδέχεται αναβολή… Η παρούσα απόφαση ισχύει από 1.6.2024 έως 31.5.2026».

Αξίζει να επαναλάβουμε το υψηλό κόστος μεταφοράς που ξεπερνά τα 2,5 εκ. € και το πρόσθετο τέλος ταφής που ξεπερνά τις 300.000,00 € το χρόνο.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή