Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Μεγάλη συμμετοχή και εξαιρετικό αποτέλεσμα στην αναδάσωση της ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας

Μεγάλη συμμετοχή και εξαιρετικό αποτέλεσμα στην αναδάσωση της ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας

Πρόσκοποι, εθελοντικές οργανώσεις, πολιτιστικοί φορείς και απλοί φορείς ανταποκρίθηκαν στη πρωτοβουλία της ΑΧΕΠΑ και στο κάλεσμα του Δήμου της Βόρειας Κέρκυρας για την δράση της αναδάσωσης στην περιοχή Αναπαυτήρια των Λουτσών που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Κυριακή 14/4. Έχοντας η πολιτική προστασία και το δασαρχείο ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το τρόπο υλοποίησης της πρωτοβουλίας, σε λιγότερο από 3 ώρες σε μια έκταση σχεδόν 15 στρεμμάτων φυτεύτηκαν 1000 δέντρα που κλείνουν το 1ο κύκλο αναδάσωσης της συγκεκριμένης περιοχής.

Στην αναδάσωση μεταξύ άλλων έδωσαν το παρόν ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης αιρετά μέλη του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου της Βόρειας Κέρκυρας, ο πρώην Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας κύριος Νίκος Κολοβός, ο πολιτευτής Άγγελος Σπύρου και σύσσωμα τα μέλη της ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας.


Μετά το πέρας της αναδάσωσης στη πλατεία του χωριού των Λουτσών ακολούθησε τελετή βραβεύσεων του Δημάρχου Γιώργου Μαχειμάρη όπου βράβευσε τον πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας Γιώργο Σαλαμπάση για την προσφορά του , τον Στρατηγό εν αποστρατεία
Πυροσβεστικού Σώματος Νίκο Κολοβό, τον Προϊστάμενο πολιτικής προστασίας Γιώργο Μαυρόπουλο, ανθρώπους που ο ίδιος ξεχωρίζει για το έργο τους στη τοπική κοινωνία.


Από τη πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ Γιώργος Σαλαμπάσης τόνισε ότι η χαρά και τα γέλια των μικρών παιδιών που συμμετείχαν στην αναδάσωση σε συνδυασμό με τη μερική αποκατάσταση του περιβάλλοντος μας κάνει όλους να νιώθουμε πρωτίστως χαρά και
ικανοποίηση και ακολούθως μας δημιουργεί την ευθύνη της συνέχισης των κοινωνικών δράσεων της οργάνωσης σε όλο το νησί όπως οι αρχές της επιβάλλουν.
Ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της ΑΧΕΠΑ, όλους τους φορείς και τους εθελοντές για τη πολύτιμη συνεισφορά τους, τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη, την Δασική υπηρεσία, την Δασάρχη Κρητικού Ζαϊρα Αικατερίνη, την Δασολόγο Παπαϊωάνου Μαρία, τον
Ξενοδοχειακό Ομίλου Grecotel, το ταξιδιωτικό γραφείο LORD TRAVEL για την μετακίνηση των προσκόπων, τους τοπικούς φορείς και συλλόγους για την συνεργασία και για την προσφορά των φαγητών σε όλους τους συμμετέχοντες στην πλατεία του χωριού.
Τόνισε τη σπουδαιότητα για το τμήμα να έχει στη σημερινή δράση παρόντα 2 από τα πιο ενεργά μέλη της διοίκησης της περιφέρειας ΑΧΕΠΑ Ελλάδος τον Αντιπρόεδρο κοινωνικής Ευθύνης Αδάμ Βλαχογιάννη και τον Αντικυβερνήτη Αχέπα Ελλάδος Νίκο Δημητρόπουλο.


Ο 2ος κύκλος αναδάσωσης με ακόμα 1000 δέντρα θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο ενώ ο στόχος είναι όλη η καμένη έκταση σε 2 χρόνια υποβοηθώντας το έργο της φύσης για την πλήρη αποκατάσταση της περιοχής.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή