Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Με επιτυχία το  «25ο ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»

Με επιτυχία το  «25ο ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»

Με απόλυτη επιτυχία έληξε «25ο Φολκλορικό Φεστιβάλ Κέρκυρας» που διήρκησε τρείς μέρες (22, 23 και 24 Μάρτη),  πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό θέατρο Κέρκυρας και το οποίο διοργάνωσε ο Λαοδάμας με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σαν συνδιοργανωτή.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «… εκτιμάμε ότι τρείς χιλιάδες θεατές προσήλθαν στο Δημοτικό θέατρο το τριήμερο. Κερκυραίοι από την πόλη και από κάθε χωριό που συμμετείχε με τον χορευτικό του σύλλογο..» τονίζει ο κος Πέρρος Νίκος, από τους ιδρυτές του Λαοδάμα και υπεύθυνος για την προετοιμασία της διοργάνωσης και ροή του προγράμματος και συνεχίζει: «… χίλιοι και πλέον χορευτές από 47 χορευτικές ομάδες, συλλόγους , 19 χοροδιδάσκαλοι και 11 μουσικοί συνθέτουν μια πραγματικότητα που κατατάσσουν το Φολκορικό Φεστιβάλ Κέρκυρας στην μαζικότερη πολιτιστική εκδήλωση στο νησί!». Και συνεχίζει.. «Συγχαρητήρια στους εξαίρετους μουσικούς μας που επιτρέψτε μου να τους αναφέρω: ο Αποστόλης Βαλσαμάς ούτι λαούτο και τραγούδι, που ήταν και ο υπεύθυνος ενορχήστρωσης, Ευθύμης Κούκος στα κρουστά, ο Ζαχαρίας Χασάνι στο κλαρίνο, Θοδωρής ο Καρύδης στο βιολί, η Θωμαή Θεοχαροπούλου στο ακορντεόν, ο Κώστας ο Πετρίδης στο λαούτο και στο τραγούδι, ο Νίκος Αλαϊτσης στο νταούλι, η ΚωσνταντίναΧουλάκη στο τραγούδι. Ένα δύσκολο εγχείρημα κύρια λόγω του μεγέθους της εκδήλωσης που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία…. Και συνεχίζει ο κος Πέρρος «..ιδιαιτέρως συγχαίρουμε τις διοικήσεις των συλλόγων που καλλιεργούν τμήματα όπως τα χορευτικά, τα θεατρικά, τις χορωδίες, την ζωγραφική, το βιβλίο,  διότι επιτελούν τεράστιο κοινωνικό έργο σε εποχές δύσκολες, βάρβαρες. Με την δράση τους συμβάλλουν στην διαμόρφωση συνειδήσεων, τέτοιων που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Πολιτισμός δεν είναι απλά η «κατανάλωση» εκδηλώσεων, αλλά η ουσιαστική συμμετοχή στα δρώμενα, στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες, για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής. Συγχαίρουμε και συγχρόνως θαυμάζουμε τους αφανείς ήρωες του γεγονότος που ζήσαμε μέσα από το Φεστιβάλ. Τους Δασκάλους! Αυτούς που με υπερβάσεις , με ζήλο, με αυταπάρνηση αλλά με πολύ μεράκι δούλεψαν με τα χορευτικά τους γι αυτό το εξαίρετο αποτέλεσμα»

Τις εκδηλώσεις με την παρουσία τους τίμησαν ο αν. Περιφερειάρχης κος Άνθης, ο Δήμαρχος Κ.  Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων  κος Πουλημένος με τον πρόεδρο του ΔΣ κο Αλαμάνο Φώντα,  οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Αλεξάνδρα Μπαλού, Χαραλάμπους Μπάμπης,  οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπορμπότης Γιάννης, Χαραλάμπους Μυρσίνη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κος Πελάης Σταμάτης, ενώ ο Μητροπολίτης εκπροσωπήθηκε και από την Ένωση Γονέων η κα Βάρελη Κατερίνα.  Οι διοργανωτές τίμησαν τον Ερευνητή συλλέκτη και συγγραφέα ΣουρτζίνοΓιώργο για την πολύχρονη προσφορά τους στον πολιτισμό, ενώ δώρισαν στον πρόεδρο του ΔΣ και πρόεδρο της Ιστορικής Λαογραφικής Ετ. Σιναράδων «Ν. Πακτίτης» τους κάλεσαν και απένειμαν τα αναμνηστικά στους συμμετέχοντες.

Ο κος Πέρρος έκλεισε τις εκδηλώσεις με ευχαριστήρια και ιδιαίτερες αναφορές. Στην ΠΙΝ για την συνδιοργάνωση, στην διεύθυνση του Δημ. Θεάτρου και τους εργαζόμενους για την ακούραστη συμπαράσταση στις προσπάθειες οργάνωσης και υλοποίησης , στον Θόδωρο Κορακιανίτη ηχολήπτη, τον Αντώνη Καρύδη για την βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση και φυσικά την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την πλήρη υποστήριξη του φεστιβάλ το τριήμερο στην οποία απένειμαν και αναμνηστικό της παρουσίας τους.

Για την ιστορία να αναφέρουμε τα χορευτικά που συμμετείχαν:

Παρασκευή 22 Μάρτη: Κρήνης, Λαοδάμα, Καρουσάδων, Άφρας, Δουκάδων, Λαοδάμας (έφηβοι), Χορευττικός Ο.Κέρκυρας, Χορευτικό Φιλαρμονικής Γαστουρίου, Βιταλάδων, Κορακιάνας, Αγίου Ματθαίου, Αρίλλα, Σινιών και Γιαννάδων.

Το Σάββατο 23 Μάρτη: Κ.Γαρούνα, Κομπιτσίου, Αλεπούς, Πετριτή, Γουβιών, Βελονάδων, Α. Παυλιάνας, Κασσιόπης, Πάγων, Λαοδάμα, Φαέθων Λευκίμμης, Αχαράβη, Καστελλάνων Μέσης, Κ Κορακιάνας , Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μαραθιάς.

Και την Κυριακή 24 Μάρτηq Αυλιώτες, Ηρακλή (χορ τμήμα Σπείρα), Στρογγυλή, Περίθειας, Τεμπλονίου, Σιναράδων, ο Σύλλογος Κορυφώ, Χλομός, Βουνιατάδες, Καβαλούρι  , Καλαφατιώνες, Ένωση Μακεδόνων, Μοραΐτικα, Ηπειρωτικός Σύλλογος, Σγουράδες, Περουλάδες.

 

 

`

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή