Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Μαζική η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε. Ποιος άλλος εκτός από το ΚΚΕ θα δίνει με τους εργαζόμενους μάχες την επόμενη μέρα;

Μαζική η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε. Ποιος άλλος εκτός από το ΚΚΕ θα δίνει με τους εργαζόμενους μάχες την επόμενη μέρα;

Με δυνατό ΚΚΕ ο λαός να κόψει τη φόρα της κυβέρνησης της ΝΔ και να αποδυναμώσει την ίδια στιγμή τα σενάρια περί «προοδευτικής» διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αυτών δηλαδή «που έφεραν ορμητικά καβάλα στο άλογο την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Τα παραπάνω τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ από τη μεγάλη προεκλογική πολιτική συγκέντρωση της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ εχθές στην Πόρτα Ριάλα. Στη συγκέντρωση χαιρέτησε ο Γιώργος Κεντρωτής καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος.
Ο Κ. Παπαδάκης χαρακτήρισε αποκρουστική και από προσανατολιστική την αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τα πλούτη των αρχηγών τους, την ώρα που ελληνικός λαός μετράει και το τελευταίο ευρώ στα σούπερ μάρκετ, ενώ η πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσαν νέες εξωφρενικές αυξήσεις τις τιμές μέχρι και 70%.


«Στείλτε τους κι εσείς ως απάντηση το δικό σας λογαριασμό που θα τους πονέσει. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για να αυξηθεί η δύναμη του. Για να τους αντιμετωπίσουμε μαζί και πιο δυνατοί την επόμενη μέρα που οι λογαριασμοί θα είναι εδώ» ανέφερε αμέσως μετά για να υπογραμμίσει ότι από τη Δευτέρα τα προεκλογικά χαμόγελα θα έχουν κοπεί και τα αστικά κόμματα θα χρησιμοποιήσουν την ψήφο του λαού για να νομιμοποιήσουν την αντιλαϊκή τους πολιτική.
Υπογράμμισε ότι τα διάφορα χρηματοδοτικά πακέτα της ΕΕ που εμφανίζονται τα τάχα ως βοήθεια αποδείχτηκαν «λεφτόδεντρα» μόνο για τα κέρδη του κεφαλαίου, αποκλειστικά από τον ιδρώτα του λαού. Υπενθύμισε την ταύτιση των αστικών κομμάτων στο ευρωκοινοβούλιο για να διαπιστώσει ότι «τους ψηφίζεις και σου βγαίνει από 55% έως 93% Μητσοτάκης». Τόνισε δε, ότι όλα αυτά τα κόμματα έχουν απορρίψει τις τροπολογίες του ΚΚΕ για μέτρα ανακούφισης του λαού και προστασίας του εισοδήματός του, ενός στο ερώτημα που θα βρεθούν τα λεφτά για αυτά τα μέτρα, ανάμεσα στα άλλα επεσήμανε ότι «θα τα βρούμε στα 11 δις κερδών των εισηγμένων εταιρειών στο χρηματιστήριο, των 7.2 δις κερδών των τραπεζών στη διετία». Έτσι κατέληξε ότι για να κερδίσει ο λαός ουσιαστική ανάσα πρέπει να χάσει το κεφάλαιο.

Ο «βασιλιάς» της τουριστικής ανάπτυξης είναι «γυμνός»

Στη συνέχεια ο Κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι καπιταλιστική τουριστική ανάπτυξη χαρίζει εκατομμύρια κερδών στους μεγάλους τουριστικούς ομίλους και συντρίμμια στα δικαιώματα του λαού. Αναφέρθηκε στην εντατικοποίηση, στα απάνθρωπα ωράρια εργασίας, στα πανάκριβα ενοίκια και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νησί, στο δουλεμπόριο των μεταναστών από τρίτες χώρες, για να χαρακτηρίσει παραμύθια την προπαγάνδα ότι ανάπτυξη της κερδοφορίας των ομίλων τάχα θα ευνοούσε τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην χρεοκοπία του ταξιδιωτικού ομίλου FTI για να επισημάνει ότι οι πάνω από 500 ξενοδοχοϋπάλληλοι των 3 ξενοδοχείων που μισθώνει η εταιρεία στο νησί, «ζουν ανάμεσα στο να μείνουν στον άσο ή σε καθεστώς αβεβαιότητας».
Παράλληλα υπογράμμισε ότι με βάση την κατεύθυνση της ΕΕ για ανάπτυξη των υποδομών με κριτήριο το κόστος – κέρδος απαξιώνονται κρίσιμες υποδομές για τις ανάγκες του λαού, ενώ άλλες, όπως το λιμάνι της Λευκίμμης ιδιωτικοποιούνται. «Να πώς φτάσαμε το νερό στην πόλη της Κέρκυρας να κόβεται κάθε βράδυ τουλάχιστον για 3-4 ώρες στο όνομα της εξοικονόμησης, να πως φτάσαμε στο άθλιο κυκλοφοριακό και οδικό δίκτυο» την εγκατάλειψη του νοσοκομείου ανέφερε, για να υπενθυμίσει ότι την ίδια ώρα χρηματοδοτούνται «νέα παλάτια μεγαλοξενοδοχεία, ενώ προωθούν μαρίνες δια πάσαν νόσο».

Το ΚΚΕ μαζί με τον λαό στην πρώτη γραμμή της αντεπίθεσης

Φόβο του συστήματος, χαρακτήρισε τους αγώνες του λαού με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές για να αποτραπούν νέα αντιλαϊκά μέτρα και να αποσπαστούν κατακτήσεις. Ως παράδειγμα ανάμεσα στα άλλα έφερε τη μάχη που δίνουν αυτές τις μέρες οι εμποροϋπάλληλοι του νησιού ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικη σε αργίας από την πολυεθνική Lidl με την ανοχή και τις πλάτες κράτους και αστυνομίας. «Αν αυτά λοιπόν γίνονται παραμονές των εκλογών φανταστείτε την επόμενη μέρα. Άρα με την ψήφο στο ΚΚΕ η δύναμη που θα κερδίσει θα επιστραφεί σε σας. Γιατί όταν θα φύγουν οι προεκλογικές selfies και τα video στο Tik Tok, ποιος άλλος εκτός από το ΚΚΕ θα δίνει με τους εργαζόμενους τέτοιες μάχες;» διαπίστωσε, για να κάνει κάλεσμα σε όσους ακόμη το σκέφτονται και διατηρούν αμφιβολίες για την ψήφο στο ΚΚΕ να το τολμήσουν.

Δυνατό ΚΚΕ ανάστημα στην ακροδεξιά και την αναθεώρησης της ιστορίας

Το ΚΚΕ είναι το μόνο αντισυστημικό στην Ελλάδα υπογράμμισε ανάμεσα στα άλλα στον χαιρετισμό του ο Γ. Κεντρωτής επισημαίνοντας ότι με την ψήφο στο κόμμα στέλνεις μήνυμα «ενάντια στο σύστημα που παράγει πόλεμο, ανεργία, ακρίβεια, ενάντια στο σύστημα που γεννάει με τα επιτηδευμένα λόγια των πατριδεμπόρων, την ακροδεξιά, τον φασισμό και τον ναζισμό. Η ΕΕ είναι το «νόμιμο» λημέρι των θηρίων της θεωρίας των δύο άκρων και του αντικομμουνισμού, της επιλεκτικής αναθεώρησης της ιστορίας που δεν είναι τίποτα άλλο από βάναυση παραχάραξή της, όπου οι ηρωικοί νικητές του ναζισμού εξομοιώνονται με τους δολοφόνους της ανθρωπότητας» κατέληξε.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή