Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Μαζικά απειλητικά e-mail σε σχολεία – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Μαζικά απειλητικά e-mail σε σχολεία – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Την άμεση κινητοποίηση της ΕΛΑΣ προκάλεσαν τα μαζικά απειλητικά e-mail που εστάλησαν σήμερα το πρωί σε σχολεία της Αττικής. Όπως γνωστοποίησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Κατά την ίδια πηγή, το μήνυμα φαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, δείχνει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Η  ανακοίνωση της ΕΛΑΣ :

«Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα φαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος, ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη».

Τουλάχιστον 35 σχολεία έλαβαν απειλητικό μήνυμα
Σημειώνεται ότι τα e-mail στα οποία αναφερόταν ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες σε διάφορα σχολεία αφορούσαν τουλάχιστον 35 σχολικά συγκροτήματα σε Γέρακα, Αιγάλεω, Ηλιούπολη, Χαϊδάρι, Παλλήνη.

Η ΕΡΤ μετέδωσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες πίσω από το περιστατικό φέρεται να είναι Ρώσος φαρσέρ.

Tα σχολικά κτίρια εκκενώθηκαν προληπτικά και οι αστυνομικές Αρχές προχωρούν σε επιτόπιους ελέγχους.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή