Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Marching Bands of Corfu: Ελληνογερμανική ανταλλαγή με θέμα την μουσική κουλτούρα του νησιού

Marching Bands of Corfu: Ελληνογερμανική ανταλλαγή με θέμα την μουσική κουλτούρα του νησιού

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων από Ελλάδα και Γερμανία με τίτλο “Marching Bands of Corfu” το διάστημα 1-7 Οκτωβρίου 2023 στην Κέρκυρα.
Νέοι από μέρη της Ελλάδας μπόρεσαν να συμμετέχουν και να αλληλοεπιδράσουν, μέσω του οργανισμού νεολαίας EUphoria Youth Lab, με νέα άτομα από την Γερμανία, με στόχο την από κοινού ανακάλυψη της μουσικής κουλτούρας του νησιού.
Βιωματικές δραστηριότητες
Με κοινό παρανομαστή την σημασία που έχει για αυτούς η μουσική, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μουσικές πτυχές του νησιού, να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις.
Μεταξύ άλλων συμμετείχαν σε ομαδικές δραστηριότητες και είχαν την δυνατότητα να μάθουν εκτενέστερα για την ιστορία των φιλαρμονικών.
Πρόβες και Συναυλίες
Η εμβάθυνση στην μουσική κουλτούρα και την ιστορία των φιλαρμονικών επετεύχθη επίσης με την επίσκεψη τους σε φιλαρμονικές του νησιού καθώς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά πρόβες και συναυλίες.
Ειδικότερα, παρακολούθησαν δια ζώσης πρόβες της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας και της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, να παρευρεθούν στα γυρίσματα της σειράς “Maestro”, αλλά και να περιηγηθούν στο νησί.
ΠΗΓΗ: neolaia.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή