Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Λέσχη Αυτοκινήτου Κέρκυρας: Με επιτυχία η 2η Ημερίδα οδικής ασφάλειας – Παρουσιάστηκαν οι σημαντικότεροι παράγοντες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων

Λέσχη Αυτοκινήτου Κέρκυρας: Με επιτυχία η 2η Ημερίδα οδικής ασφάλειας – Παρουσιάστηκαν οι σημαντικότεροι παράγοντες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων

Η 2η Ημερίδα οδικής ασφάλειας της Λέσχης Αυτοκινήτου Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 στο αμφιθέατρο του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Αναφορικά με την Ημερίδα, παρουσιάστηκαν στο κοινό οι σημαντικότεροι παράγοντες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και τονίστηκε ο ρόλος του ανθρώπινου λάθους, καθότι ο άνθρωπος δια παραλείψεων ή παραβάσεων είναι ο βασικός υπαίτιος ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Στην συζήτηση που επακολούθησε και στις ερωτήσεις που έγιναν από το κοινό, φάνηκε, ότι τουλάχιστον οι περισσότεροι έχουμε κατανοήσει, πως η δική μας οδηγική κουλτούρα είναι αυτή, που πρέπει πρωτίστως να αλλάξει.

Πολύ θετικό είναι επίσης, ότι όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε, πως θα πρέπει να δοθεί ξεχωριστό βάρος στον παράγοντα εκπαίδευση, προκειμένου να προστατευτούν τα νέα παιδιά.

Η Λέσχη, η οποία έχει ήδη καταθέσει την πρόταση για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού και αθλητικού χώρου (Πολυχώρος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κατά τα πρότυπα του εξωτερικού) θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους φορείς με στόχο την προώθηση του ζητήματος της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας.

Τα μέλη της Λέσχης Αυτοκινήτου Κέρκυρας ευχαριστούν την κα Χριστίνα Μυρτώ Σταθάκη, η οποία ήταν η κεντρική ομιλήτρια της ημερίδας, καθώς και τους εκπροσώπους της Τροχαίας και του ΕΚΑΒ, κυρίους Γ. Κωνστάντη και Χ. Κυπριώτη για τις παρουσιάσεις τους. Ομοίως το τμήμα Ιστορίας και τον κοσμήτορα κ. Ευσταθίου για την παραχώρηση της αίθουσας.

Τέλος ευχαριστούν τον κεντρικό χορηγό της εκδήλωσης κ. Κωνσταντίνο Λάζαρη και την εταιρεία Lazaris Distillery & Artisan Sweets , καθώς και τους χορηγούς – μέλη της Λέσχης μας

 Η Ημερίδα έχει αναρτηθεί σε live μετάδοση στη σελίδα της λέσχης στο facebook και όποιος επιθυμεί, μπορεί να την παρακολουθήσει.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή