Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΛΑΣΥ Ν. Κέρκυρας: Ερωτήσεις για τη συνεδρίαση του ΔΣ Δήμου Νότιας Κέρκυρας

ΛΑΣΥ Ν. Κέρκυρας: Ερωτήσεις για τη συνεδρίαση του ΔΣ Δήμου Νότιας Κέρκυρας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νότιας Κέρκυρας για τη συνεδρίαση της 28ης Ιονίου 2024 του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε της κάτωθι ερωτήσεις:

  1. Μας έχει καταγγελθεί από τους κατοίκους Νεοχωρακίου Αργυράδων ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με φθορές στο δίκτυο υδροδότησης οι οποίες προκαλούνται από τη διέλευση βαρέων οχημάτων εργοταξίου της περιοχής.

Προβλήματα από τη διέλευση των βαρέων οχημάτων προκαλούνται και σε σημεία του οδοστρώματος.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και ποια μέτρα θα λάβει, ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η κατάσταση;

  1. Στην Λευκίμμη, το ποτάμι, η πλαζ στην ΜΠΟΥΚΑ και τα καταστήματα της περιοχής, αποτελούν πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών που έρχεται εκτός Λευκίμμης, διασχίζει την παραποτάμια οδό από τον περιφερειακό έως το γεφύρι.

Παρότι η κίνηση των οχημάτων σε αυτόν τον δρόμο είναι μεγάλη, καμία σοβαρή παρέμβαση δεν έχει γίνει για την ασφαλή διέλευση πεζών και εποχούμενων.

Πιο συγκεκριμένα:

α. Στο οδόστρωμα χρειάζεται να αποκατασταθούν οι βλάβες, όπως και να γίνουν έργα διαπλάτυνσης.

β. Στην όχθη του ποταμιού είναι ανάγκη να γίνει καθαρισμός και να τοποθετηθούν προστατευτικά, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πτώσης οχημάτων στο ποτάμι.

γ. Στον δρόμο πρέπει να τοποθετηθεί δημοτικός φωτισμός, τόσο για την βελτίωση της αισθητικής εικόνας, όσο και για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων.

Η ανάπτυξη κατά μήκος της οδού δημοτικού φωτισμού, θα δώσει την δυνατότητα να ηλεκτροδοτηθούν σπίτια που νομίμως έχουν ανεγερθεί στην περιοχή, χωρίς να έχουν μέχρι τώρα συνδεθεί στο δίκτυο της ΔΕΗ λόγω έλλειψης δικτύου.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

Αν σκοπεύει να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση της προσπελασιμότητας και της ασφαλούς διέλευσης πεζών και οχημάτων στην παραποτάμια οδό.

Αν θα εγκαταστήσει δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στην οδό αυτή, ώστε να τοποθετηθεί φωτισμός και να συνδεθούν τα σπίτια με ηλεκτρικό ρεύμα.

  1. Με αγωνία περίμεναν οι αθλούμενοι και οι φίλαθλοι την έναρξη των έργων κατασκευής ταρτάν στίβου στο στάδιο της Λευκίμμης και με ανακούφιση είδαμε πρόσφατα τα συνεργεία να μπαίνουν και να ξεκινούν οι εργασίες. Γρήγορα, όμως, επιστρέψαμε στην ζοφερή πραγματικότητα:

– Έργα αποστράγγισης δεν φαίνεται να εκτελούνται από την εργολαβία.

– Ανάμεσα από τον χώρο που θα στρωθεί ταρτάν και από τον περιμετρικό φράχτη, μένει ακάλυπτη μία λωρίδα με χώμα που δεν προβλέπεται, απ’ ό,τι φαίνεται, να καλυφθεί από την εργολαβία. Έτσι, κινδυνεύει να φθαρεί γρήγορα το έργο.

– Ο εργολάβος έχει σταματήσει τις εργασίες με άγνωστο τον χρόνο επανεκκίνησης ενώ σύντομα η ομάδα θα κληθεί να λάβει μέρος σε επίσημους αγώνες, με ορατό τον κίνδυνο να μην έχουν αποπερατωθεί οι εργασίες.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

α) Τι προβλέπεται να γίνει ώστε να εκτελεστούν τα απαραίτητα αποστραγγιστικά έργα στο γήπεδο;

β) Τι θα γίνει με την κάλυψη του κενού ανάμεσα στο ταρτάν και την περίφραξη;

γ) Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου; Εκτελείται σύμφωνα με αυτά μέχρι σήμερα το έργο;

δ) Γιατί έχει σταματήσει ο εργολάβος και πότε θα επανέλθει στο έργο;

 

  1. Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος μας είχε στο παρελθόν παραχωρήσει τη χρήση των εγκαταστάσεων στις Αλυκές για να στεγαστούν οι λειτουργίες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η σύμβαση λήγει τον προσεχή Αύγουστο, επομένως πρέπει να συναφθεί νέα.

Κατά την άποψή μας, η προηγούμενη σύμβαση δεν είχε λάβει σοβαρά υπόψη τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και της σύνδεσής της με τον χώρο των Αλυκών. Παράλληλα, με τη σύμβαση αυτή, ο Δήμος ουσιαστικά αναιρούσε τόσο την παρουσία του όσο και την ευθύνη για τον χώρο.

 Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

– Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για τη σύναψη μιας νέας σύμβασης που θα λαμβάνει υπόψιν της τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αναδεικνύοντας τον ιστορικό, λαογραφικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό χαρακτήρα των Αλυκών, διατηρώντας το περιβαλλοντικό κέντρο στην περιοχή κι ενισχύοντας την παρουσία του Δήμου στις Αλυκές;

– Θα φέρει η Δημοτική Αρχή το θέμα προς διαβούλευση, συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο;

 

  1. Μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή δεν έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τους συμβούλους και τους εργαζόμενους που έχει προσλάβει στον Δήμο μέσα στο 2024.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχήκαι ζητάμε να μας ενημερώσει εγγράφως:

α) Για τους συμβούλους και εργαζομένους κάθε ειδικότητας και σύμβασης που έχουν προσληφθεί ή αποσπαστεί το 2024 στον Δήμο. Με ποια διαδικασία έχουν γίνει οι προσλήψεις τους, σε ποια υπηρεσία εργάζονται και με ποια ειδκότητα;

β) Ποιος είναι ο αριθμός των εργαζομένων ανά υπηρεσία και τμήμα, όπως προβλέπεται από το οργανόγραμμα του Δήμου, πόσοι και πού εργάζονται σήμερα;

γ) Πότε σκοπεύει η Δημοτική Αρχή να φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τον οργανισμό του Δήμου;

 

Οι ερωτώντες δημοτικοί σύμβουλοι

Αναστάσιος Καποδίστριας

Σταμάτιος Πελάης

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή