Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΛΑΣΥ Κ. Κέρκυρας: Κλειδωμένο το λιμάνι της Αλύπας από τη μισθώτρια εταιρεία

ΛΑΣΥ Κ. Κέρκυρας: Κλειδωμένο το λιμάνι της Αλύπας από τη μισθώτρια εταιρεία

«Την Τετάρτη 1 Μάη, αιφνιδιαστικά, η διαχειρίστρια εταιρεία, στην οποία η προηγούμενη Δημοτική Αρχή της ΝΔ παραχώρησε το λιμάνι της Αλύπας, κλείδωσε την είσοδο του λιμανιού με αλυσίδες και λουκέτα. Είχε προηγηθεί η απαγόρευση ελλιμενισμού όλων των τουριστικών λεμβών και ενώ ήδη η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει» σημειώνει η ΛΑΣΥ Κ. Κέρκυρας.

Η ανακοίνωση της ΛΑΣΥ αναφέρει: «Επιπρόσθετα, το κλείδωμα της εισόδου του λιμανιού καθιστά απαγορευτικό κάθε ανεφοδιασμό των 12 αλιευτικών σκαφών που βρίσκονται μέσα σε αυτό. Πρόκειται για πρωτοφανή, πραξικοπηματική και παράνομη ενέργεια που ουσιαστικά καταργεί κάθε λειτουργία της υποδομής. Είναι και αυτό αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, που σχεδίασαν και υλοποίησαν διαχρονικά οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές με τη στήριξη της κυβέρνησης. Η προκλητική ασυλία που απολάμβανε η μισθώτρια εταιρεία της έδωσε το δικαίωμα να μεταχειρίζεται τη δημόσια υποδομή του λιμανιού της Αλύπας σαν τσιφλίκι της. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι οι «επενδυτές» έχουν μοναδικό τους κίνητρο το κέρδος τους και αδιαφορούν εντελώς για τις ανάγκες του λαού.

Οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι τις περιοχής βρίσκονται σε μόνιμη ομηρία και ανασφάλεια, χωρίς να ξέρουν πότε και πως θα καταφέρουν τελικά να δουλέψουν. Τους καλούμε να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα σχετικά με όσους τους υποβάλουν σε αυτή την ταλαιπωρία.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες όσων συμφώνησαν να παραχωρηθεί μία δημόσια περιουσία, φτιαγμένη με τα χρήματα του ελληνικού λαού, σε ιδιώτες.                Η Δημοτική Αρχή πρέπει να παρέμβει άμεσα με όλους τους τρόπους ώστε να ανοίξει το λιμάνι για τα αλιευτικά, τα τουριστικά και τα ιδιωτικά σκάφη.

Να εξασφαλίσει ότι θα προστατευτεί η δημόσια περιουσία, καθώς παρατηρούνται εργασίες αφαίρεσης υλικών και εξοπλισμού από το λιμάνι.

Η Δημοτική Αρχή έχει κάθε δικαίωμα και πρέπει άμεσα να κηρύξει έκπτωτη την μισθώτρια εταιρεία και να αναλάβει ο Δήμος την διαχείριση του λιμανιού».

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή