Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΛΑΣΥ Κ. Κέρκυρας: Ερώτηση για το λιμάνι της Αλύπας

ΛΑΣΥ Κ. Κέρκυρας: Ερώτηση για το λιμάνι της Αλύπας

Ερώτηση  στη 12η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κατέθεσε η ΛΑΣΥ για το λιμάνι της Αλύπας.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ  

Για μια ακόμη φορά είμαστε αναγκασμένοι να επαναφέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του λιμανιού της Αλύπας στην Παλαιοκαστρίτσα, αφού τα προβλήματα όχι μόνο παραμένουν αλλά μεγεθύνονται.

Από την 1η Μαΐου η μισθώτρια εταιρεία κλείδωσε τόσο την είσοδο του λιμανιού όσο και την παρακείμενη ράμπα. Το αποτέλεσμα είναι ότι έχει απαγορευτεί ο ελλιμενισμός σκαφών και έτσι να εμποδίζεται η επαγγελματική δραστηριότητα και η εργασία όλων όσων χρησιμοποιούσαν το λιμάνι.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή είναι μία αυθαίρετη και πραξικοπηματική κίνηση της εταιρείας για την οποία εμείς αλλά και οι φορείς της περιοχής έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει χωρίς τελικά η κυβέρνηση, ο Δήμος και οι υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες να κάνουν κάτι ουσιαστικό για να την αποτρέψουν. Είναι τουλάχιστον παράδοξη η στάση του Λιμεναρχείου που δεν παρεμβαίνει για να ανοίξει το λιμάνι ενώ το έγγραφο της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων θεωρεί το κλείσιμο του λιμανιού παράνομο και για αυτό δίνει εντολή στην εταιρεία να το ανοίξει. Σαν να μην έφτανε το παραπάνω, το Λιμεναρχείο βεβαιώνει παραβάσεις σε ελλιμενισμένα σκάφη μετά από καταγγελίες της εταιρείας.

Όσοι υποστήριξαν και ψήφισαν υπέρ της ιδιωτικοποίησης, που θα έκανε καλό στον τόπο, όσοι μας έλεγαν ότι ο Δήμος ακόμη και μετά την ιδιωτικοποίηση θα έχει τον πρώτο λόγο για το λιμάνι της Αλύπας διαψεύστηκαν οικτρά στην πράξη.

Για μία ακόμη φορά επισημαίνουμε ότι οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι της περιοχής βρίσκονται σε ομηρία και ανασφάλεια γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν εν μέσω τουριστικής περιόδου. Πολλοί από αυτούς έχουν τα σκάφη τους ακόμη στην ξηρά ενώ άλλοι προσπαθούν να βρουν λύσεις που εκτός από την ταλαιπωρία ενέχουν τον σοβαρό κίνδυνο ατυχημάτων.

 

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να ανοίξει άμεσα το λιμάνι και η ράμπα για όλους;
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να κηρυχθεί έκπτωτη η μισθώτρια εταιρεία, που θεωρεί το λιμάνι τσιφλίκι της, έτσι ώστε ο Δήμος να αναλάβει τη διαχείρισή του;

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων

 

Γραμμένου Ευτυχία

Μπορμπότης Γιάννης

Χαραλάμπους Μυρσίνη

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή