Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΛΑΣΥ Κ. Κέρκυρας : Ερώτηση για το εκρηκτικό πρόβλημα με την υδροδότηση

ΛΑΣΥ Κ. Κέρκυρας : Ερώτηση για το εκρηκτικό πρόβλημα με την υδροδότηση

Ερώτηση στη 12η συνεδρίαση του ΔΣ Δήμου Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων για το πρόβλημα με την υδροδότηση κατέθεσε η ΛΑΣΥ.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον το πρόβλημα της υδροδότησης σε όλο το Δήμο με επίκεντρο πλέον την πόλη της Κέρκυρας. Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ για προγραμματισμένες διακοπές (και όχι λόγω βλαβών όπως αρχικά είχαν απαντήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο) στην υδροδότηση κάθε βράδυ δημιουργεί τεράστια ταλαιπωρία και κινδύνους για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες του νησιού. Η κατάσταση αυτή πραγματικά μας πάει πολλά χρόνια πίσω και καμία σχέση δεν έχει με τις τεράστιες δυνατότητες που παρέχει σήμερα η τεχνολογία και η επιστήμη.

Η κατάσταση χάους που περιγράφει η Δημοτική Αρχή δεν μας κάνει καμία εντύπωση ούτε αποτελεί κερκυραϊκή πρωτοτυπία. Πρόκειται για τη φυσική εξέλιξη της πολιτικής που αντιμετωπίζει το νερό ως εμπόρευμα. Είναι άλλωστε γνωστό ότι και σήμερα η ΔΕΥΑΚ, όπως και όλες οι ΔΕΥΑ, είναι επιχειρήσεις και λειτουργούν με τη λογική του κόστους / οφέλους. Δεν παρέχουν το νερό στους δημότες σαν κοινωνικό αγαθό αλλά ως εμπόρευμα με υψηλές χρεώσεις και υποβαθμισμένες υπηρεσίες.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης ιδιωτικοποίηση νερού με το νόμο της ΝΔ ο οποίος υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς των δημόσιων υπηρεσιών, τις οποίες υπηρέτησαν με συνέπεια όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο η διαχρονική απαξίωση των ΔΕΥΑ με την υποστελέχωση, το αφόρητο ενεργειακό κόστος, το απαρχαιωμένο δίκτυο είναι σκόπιμη και συνειδητή. Στόχος είναι η δρομολογημένη υποβάθμιση να αξιοποιηθεί για να δοθούν «λύσεις» ιδιωτικοποίησης που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα λαϊκά στρώματα και ανοίγουν πεδία κερδοφορίας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η συγχώνευση των ΔΕΥΑ που σχεδιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ ακριβώς αυτό το στόχο έχει. Δυστυχώς, το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον από πρώτο χέρι τις συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων σε όλους τους τομείς (ενέργεια, σιδηρόδρομοι, υγεία κλπ). Επιπλέον, οι αόριστες χθεσινές υποσχέσεις του πρωθυπουργού δείχνουν πόσο ψηλά είναι στην κυβερνητική ατζέντα ένα τόσο ζωτικό, για το νησί μας, ζήτημα.

 

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να λυθεί το πρόβλημα αυτό και με ποιο χρονικό ορίζοντα;
  2. Πως τοποθετείται σχετικά με το θέμα των συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ;

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων

 

Γραμμένου Ευτυχία

Μπορμπότης Γιάννης

Χαραλάμπους Μυρσίνη

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή