Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της Λιτάνευσης του σκηνώματος του Αγ. Σπυρίδωνα, την Κυριακή των Βαΐων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της Λιτάνευσης του σκηνώματος του Αγ. Σπυρίδωνα, την Κυριακή των Βαΐων

Ανακοινώνεται ότι, από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας και το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας, κατά τη διάρκεια της Λιτάνευσης του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα, την Κυριακή των Βαΐων (28-04-2024) θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Κέρκυρας:

• Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων από την 06:00 ώρα έως την 15:00 ώρα της 28-04-2024 στη διαδρομή της λιτανείας και συγκεκριμένα στις οδούς στις οδούς Βασιλέως Γεωργίου Α’, Καποδιστρίου (από Βασιλέως Γεωργίου Α’ έως Αρσενίου), Αρσενίου, Δονζελότ, Κ. Ζαβιτσιάνου (έως την συμβολή με την Ελευθερίου Βενιζέλου), Δημάρχου Κόλλα, Ηλία Πολίτη, Πλατ. Αγ. Αθανασίου, Ζαμπέλη (από Μουστοξύδου έως Ηλία Πολίτη), Καποδιστρίου (από Μουστοξύδου έως Ακαδημίας) και Αγωνιστών Πολυτεχνείου.

• Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και των Ελαφρά Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.), από την 08:00 έως την 15:00 ώρα της 28-04-2024 στις οδούς:

– Βασιλέως Γεωργίου Α’, Καποδιστρίου, Αρσενίου, Δονζελότ, Κ. Ζαβιτσιάνου (έως την συμβολή με την Ελευθερίου Βενιζέλου), Δημάρχου Κόλλα, Ηλία Πολίτη, Πλατ. Αγίου Αθανασίου, Ν. Ζαμπέλη, Αγωνιστών Πολυτεχνείου και Βίκτωρος Δούσμανη (διαδρομή Λιτανείας).

– Λ. Δημοκρατίας (διακοπή κυκλοφορίας Κολώνα Ντούγκλα),

– Σταματίου Δεσύλλα, Ασπιώτη, Ακαδημίας και Ζαμπέλη (διακοπή κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Σταματίου Δεσύλλα και Γεωργίου Θεοτόκη),

– Ριζοσπαστών Βουλευτών (εξαιρουμένου του τμήματος μεταξύ Ιακώβου Πολυλά και Βραΐλα Αρμένη – διακοπή κυκλοφορίας Ριζοσπαστών Βουλευτών και Λεωφόρος Αλεξάνδρας),

– Γεωργίου Θεοτόκη (το ρεύμα κυκλοφορίας προς Σταματίου Δεσύλλα – διακοπή κυκλοφορίας στην «μπόμπα»)

Έως την 10:00 ώρα θα είναι δυνατή η προσέγγιση οχημάτων έως τον ΝΑΟΚ, μέσω της Λεωφόρου Δημοκρατίας (κολώνα Ντούγκλα). Ακολούθως, θα εξέρχονται της περιοχής απαγόρευσης κυκλοφορίας μέσω των οδών Ακαδημίας, Ασπιώτη, Ριζοσπαστών Βουλευτών και Βραΐλα Αρμένη.

Κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων θα γίνεται εκτροπή και διαχείριση της κυκλοφορίας, η οποία θα διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς.

Επισημαίνεται ότι οι διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορούν την παράνομη στάθμευση και την κίνηση αντίθετα με τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα και τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα κατά μήκος της διαδρομής της Λιτανείας θα απομακρύνονται από γερανοφόρα οχήματα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να σέβονται τις υποδείξεις των αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη κίνηση της πομπής της Λιτανείας.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή