Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Κρουαζιέρα S.O.S: Αναζητούν λιμάνια στο Ιόνιο, εκτός Κέρκυρας…

Κρουαζιέρα S.O.S: Αναζητούν λιμάνια στο Ιόνιο, εκτός Κέρκυρας…

Έντονος είναι ο προβληματισμός, τόσο στα στελέχη εταιρειών που ασχολούνται με τον θαλάσσιο τουρισμό, όσο και στους θεσμικούς τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, από αναζήτηση κορυφαίων εταιρειών κρουαζιέρας, που με εσωτερική πληροφόρηση, αναζητούν λιμάνια στο Ιόνιο πέλαγος, εκτός της Κέρκυρας.

Ο λόγος σύμφωνα με ασφαλή πηγή είναι τα αυξημένα τέλη ελλιμενισμού, αλλά και όλη η παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί για την επιβολή επί πλέον τελών. Μάλιστα σύμφωνα πάντα με αξιόπιστες πηγές, μετά την επιβεβαίωση της πληροφορίας για αναζήτηση νέων προορισμών εκτός της Κέρκυρας, επίκειται να προχωρήσουν στελέχη των εταιρειών σε διερευνητικές συναντήσεις με θεσμικούς πολιτικούς παράγοντες, ενδεχομένως και εντός του επόμενου 24ωρου, με την ευκαιρία και της παρουσίας του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Γιάννη Παππά, για να του μεταφέρουν τον προβληματισμό τους και την αγωνία τους.

Η κρουαζιέρα, δεν αποτελεί μόνο μια τονωτική ένεση για τον τουριστικό προορισμό και κατ’ επέκταση για την τοπική οικονομία, αλλά βασικό πυλώνα με σημαντική υπεραξία για τον τουριστικό προορισμό. Υπ’ αυτή την έννοια, είναι απαγορευτικοί «ερασιτεχνισμοί» και «δοκινχοτισμοί» που μπορούν να πλήξουν αυτή την θεματική μορφή τουρισμού. Το αντίθετο μάλιστα, θα πρέπει με στοχευμένες και σώφρονες κινήσεις να περιφρουρηθούν τα «κεκτημένα» και να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για το λιμάνι της Κέρκυρας, το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, διαθέτει άριστες λιμενικές υποδομές, σε αντίθεση και σε σύγκριση,  με άλλα λιμάνια της ευρύτερης περιοχής.

Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, όπου κυριαρχούν οι ανατιμήσεις και το υψηλό κόστος διακοπών, βασικό κριτήριο επιλογής του τόπου και του μέσου για διακοπές, είναι το οικονομικό. Αυτόν τον παράγοντα, οφείλουν όλοι όσοι διαχειρίζονται τουριστικούς προορισμούς να μην τον αγνοούν.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή