Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Κλιμάκιο της Ε.Ν.Π.Ε.Ν. στο Υπουργείο Εργασίας:  Συζήτηση για εργασιακά θέματα που αφορούν τους λιμένες των νησιών και τη λειτουργία τους

Κλιμάκιο της Ε.Ν.Π.Ε.Ν. στο Υπουργείο Εργασίας:  Συζήτηση για εργασιακά θέματα που αφορούν τους λιμένες των νησιών και τη λειτουργία τους

Kλιμάκιο της  Ε.Ν.Π.Ε.Ν.  με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Μαρίνο Διονύσιο (Ζάκυνθος), την Αντιπρόεδρο κα Παπαγεωργοπούλου Κατερίνα (Ρόδος), τον Οργανωτικό Γραμματέα κ. Καμαράτο Ιωάννη (Πάτμος) και τον Ταμία κ. Σταυράκη Ζαχαρία (Κρήτη) επισκέφθηκε το Υπουργείο Eργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και είχε συναντήσεις με την Υπουργό κα Μιχαηλίδου Δόμνα, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου αυτού.

          Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν :

Η άμεση τροποποίηση του χρονικού διαστήματος από τρεις σε έξι μήνες της καταβολής του επιδόματος ανεργίας στους εργαζόμενους των ναυτικών πρακτορείων, ώστε να μπει φραγμός στη συνεχιζόμενη απώλεια θέσεων εργασίας στον κλάδο του τουρισμού. Συμπαραστάτες στην προσπάθεια αυτή έχουμε πλην της Ο.Ν.Π.Ε. και την ομοσπονδία των εργαζομένων στον τουρισμό. Μας ανέφεραν ότι το θέμα αυτό  επαφίεται στο Υπουργείο Οικονομικών για την ικανοποίηση του και εξαρτάται από τα αναμενόμενα έσοδα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.

Επίσης τέθηκε το θέμα η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) να συμπεριλάβει στα σεμινάρια επιμόρφωσης που διενεργεί και τους απασχολούμενους στο δικό μας τομέα των ναυτικών πρακτόρων μέσω τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την αρτιότερη εκπαίδευση των εργαζομένων του κλάδου μας.

Επιπρόσθετα μετά από αίτημά μας, μας υποσχέθηκαν ότι άμεσα θα δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες στις περιφερειακές Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, ώστε να επιλαμβάνονται θεμάτων που άπτονται του ασφαλιστικού φορέα μας ΤΑΝΤΠ (πρώην ΤΑΝΠΥ), διότι μέχρι και σήμερα δηλώνουν αναρμόδιοι να επιληφθούν των θεμάτων αυτών.

Τέλος διεξήχθη και μία εποικοδομητική συζήτηση για εργασιακά θέματα που αφορούν τους λιμένες των νησιών μας και τη βέλτιστη λειτουργία αυτών.

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή