Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Νέα κινητοποίηση για την Κυριακάτικη αργία

Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Νέα κινητοποίηση για την Κυριακάτικη αργία

Την Κυριακή 26/5/2024 ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησε κινητοποίηση στα δύο καταστήματα της “Lidl” στην πόλη της Κέρκυρας.

Ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Θυμίζουμε πως για άλλη μία Κυριακή η εργοδοσία, χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα, ανοίγει με το “έτσι θέλω” τα καταστήματα, επικαλούμενη απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, η οποία όμως ΔΕΝ επιτρέπει το άνοιγμα των super market τις Κυριακές (αρ πρωτ. 27290, ΑΔΑ: ΨΡΔ646ΜΓ2Α-Β6Α) προσπαθώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα και να ξηλώσει στην πράξη την αργία της Κυριακής για όλη τη θερινή περίοδο.

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση της αστυνομίας στην οποία καταγγέλθηκε το παράνομο άνοιγμα των καταστημάτων… Αρχικά αιτιολόγησε το άνοιγμα λέγοντας ότι υπάρχει άδεια και όταν επισημάνθηκε από το Σωματείο μας η σχετική απόφαση του Δήμου, δήλωσε πως δεν την ενδιαφέρει αν είναι παράνομα ανοιχτά ή όχι καθώς είναι αναρμόδια για το ζήτημα!!! Το γεγονός αυτό αποδεικνύει στην πράξη πως οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτό το κράτος και τους μηχανισμούς του, που λειτουργούν με γνώμονα την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Για άλλη μια φορά φαίνεται ξεκάθαρα πως παρά το γεγονός ότι όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) υλοποιώντας κατευθύνσεις και αποφάσεις τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι δημοτικές αρχές, ως το μακρύ τους χέρι, διαμορφώνουν και εμπλουτίζουν το θεσμικό οπλοστάσιο για το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας και το ξεζούμισμα των εργαζομένων, όταν ακόμα και αυτό το θεσμικό πλαίσιο δεν επαρκεί στην εργοδοσία, τότε περνάει στην “παρανομία” με σκοπό να την καταστήσει νόμο!

Καλούμε τους εργαζόμενους της αλυσίδας, τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους-μικροεμπόρους όλου του νησιού να δώσουν την απάντηση που πρέπει στη μεγολοεργοδοσία. Μόνο με την πάλη και τον αγώνα μας μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις. Καλούμε σε νέα κινητοποίηση την Κυριακή 2 Ιούνη στις 11:00 στα καταστήματα της “Lidl” στην πόλη της Κέρκυρας (κόμβος αεροδρομίου και Αλυκές Ποταμού)».

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή