Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: «Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας δεν θα περάσει»

Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: «Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας δεν θα περάσει»

Την Κυριακή 19/5/2024 ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησε κινητοποίηση στην είσοδο του κεντρικού καταστήματος της “Lidl” (κόμβος αεροδρομίου) στην Κέρκυρα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδέσμου:  « Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ενάντια στην παράνομη απόφαση της εργοδοσίας να ανοίξει τα καταστήματά της στην πόλη της Κέρκυρας, για όλες τις Κυριακές της θερινής περιόδου, απόφαση που ακόμα και αν ήταν νόμιμη, στοχεύει στο ξεζούμισμα των εργαζόμενων για να αυγατίζει τα υπερκέρδη της η εργοδοσίας (τζίρος 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ και κύκλος εργασιών περίπου 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ το 2022)!

Με περισσό θράσος η εργοδοσία επικαλέστηκε νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ και απόφαση της δημοτικής αρχής Υδραίου (αρ πρωτ. 27290, διαύγεια: ΨΡΔ646ΜΓ2Α-Β6Α), με την οποία τάχα έχει δικαίωμα να ανοίγει τα καταστήματά της… Τι κι αν η απόφαση αυτή ρητά ορίζει ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή εξαιρούνται τα σουπερ μάρκετ από τη δυνατότητα ανοίγματος για όλες τις Κυριακές από τον Μάη μέχρι τον Οκτώβρη! Να σημειωθεί πως όσο οι συγκεντρωμένοι βρίσκονταν στην είσοδο, έλεγχο διενήργησε και κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Κέρκυρας.

Δε φτάνει δηλαδή που όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) υλοποιώντας κατευθύνσεις και αποφάσεις τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι δημοτικές αρχές, ως το μακρύ τους χέρι, διαμορφώνουν και εμπλουτίζουν το θεσμικό οπλοστάσιο για το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας και το ξεζούμισμα των εργαζομένων, όταν ακόμα και αυτό το θεσμικό πλαίσιο δεν επαρκεί στην εργοδοσία, τότε περνάει στην “παρανομία” με σκοπό να την καταστήσει νόμο! Δεν είναι τυχαίο πως ενώ η εργοδοσία άνοιξε τα καταστήματα παράνομα, κάλεσε την αστυνομία, για να “συμμορφώσει” τους συγκεντρωμένους. Προκύπτει βέβαια το ερώτημα πώς η αστυνομία, ενώ όλο αυτό το διάστημα υπάρχει δημόσια καταγγελία για την παρανομία της εργοδοσίας, ήρθε για την κινητοποίηση του Σωματείου μας και όχι για να κλείσει το παράνομα ανοιχτό κατάστημα! Ρητορικό βέβαια το ερώτημα, καθώς ως γνωστό το κράτος αυτό δεν είναι των εργαζόμενων και του λαού αλλά των μεγάλων εργοδοτών!

Κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων το κατάστημα αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες και άδειασε από πελάτες, κατά κύριο λόγο τουρίστες. Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών, που προσέρχονταν παραπλανημένοι από τις ανακοινώσεις της εργοδοσίας και πληροφορούνταν τον λόγο της κινητοποίησης, εξέφραζαν την συμπαράστασή τους στο Σωματείο μας και τους εργαζόμενους του καταστήματος καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας!

Η υπόθεση βεβαίως δεν τελειώνει εδώ. Αν νομίζει η εργοδοσία ότι ξεμπέρδεψε είναι βαθειά γελασμένη. Αυτό ήταν μόνο η αρχή! Οι ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και της δημοτικής αρχής είναι μεγάλες! Καλούμε τους συναδέλφους να μη φοβηθούν. Είδαν στην πράξη πώς η πίεση της εργοδοσίας προς του ίδιους μπορεί να εξαϋλωθεί μπροστά στην κινητοποίηση των εργαζομένων! Στην οργάνωση είναι η λύση, στον αγώνα η ελπίδα!».

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή