Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Κέρκυρας: Επέκταση Χορήγησης Διατροφικού Επιδόματος  σε νέες ομάδες ασθενών 

Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Κέρκυρας: Επέκταση Χορήγησης Διατροφικού Επιδόματος  σε νέες ομάδες ασθενών 

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την αριθμ. Δ12α/106717 ΚΥΑ των υπουργών “Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών” και “Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας”  (ΦΕΚB’6866/08.12.2023), επεκτείνεται η χορήγηση του Διατροφικού Επιδόματος Νεφροπαθών σε : α)ασθενείς με Μηχανική Υποστήριξη Καρδιάς και β)άτομα που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση οργάνου.

Πιο συγκεκριμένα  :

α)Σε ασθενείς με Μηχανική Υποστήριξη Καρδιάς όπως πιστοποιείται από σχετική ιατρική βεβαίωση από το θεράποντα ιατρό τους στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο η εμφύτευση συσκευής μηχανικής υποστήριξης  της κυκλοφορίας.

β)Σε άτομα που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση τουλάχιστον ενός από τα παρακάτω όργανα: στομάχου, σπληνός, παγκρέατος, νησιδίων παγκρέατος, εντέρου (παχέος ή λεπτού), ήπατος, καρδιάς και πνευμόνων, όπως πιστοποιείται από σχετική Βεβαίωση από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ή από Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων της αλλοδαπής, επίσημα μεταφρασμένη στην ελληνική γλώσσα.

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή