Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Κατατέθηκαν σκέψεις και προθέσεις για το πρώην εργοστάσιο «Δεσύλλα» – Με επιτυχία η  εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρίτσας το «ΑΛΣΟΣ»

Κατατέθηκαν σκέψεις και προθέσεις για το πρώην εργοστάσιο «Δεσύλλα» – Με επιτυχία η  εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρίτσας το «ΑΛΣΟΣ»

Με στόχο να γίνει ο χώρος του πρώην εργοστασίου «Δεσύλλα» χρήσιμος για τους πολίτες της Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31/3 η  εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρίτσας το ΑΛΣΟΣ, στο χώρο εκδηλώσεων του άλσους Ανεμόμυλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν  ο Βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλήμενος, καθώς και οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κ. Μπορμπότης Γιάννης, Τάκης Μεταλληνός και Γιώργος Καρυδής. Επίσης, παρέστησαν το εργατικό κέντρο, όλο το τοπικό Συμβούλιο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Παλιάς Πόλης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την βιομηχανική και εργατική ιστορία των 150 χρόνων του εργοστασίου, ενώ παράλληλα διατυπώθηκαν σαφώς οι αντιρρήσεις στην τσιμεντοποίηση της έκτασης των 22.000 τ.μ., η οποία θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα όπως στους χώρους στάθμευσης, ύδρευσης, αποχέτευσης και άλλα.

Όλοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να δώσουν στον χώρο αυτό μια νέα ζωή, χαρίζοντάς του τη λειτουργία ενός χώρου μνήμης, πολιτισμού, δημιουργίας, εκπαίδευσης και αναψυχής, προωθώντας έτσι την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη συμμετοχή της πρωτοεμφανιζόμενης χορωδίας της Γαρίτσας και του χορευτικού συγκροτήματος “ΛΑΟΔΑΜΑΣ”.

Τέλος, από το Σύλλογο θα ανακοινωθεί  νέα συνάντηση  για τη συνέχιση του αγώνα για την ανάπτυξη μιας φιλόξενης και πολιτισμένης πόλης.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή