Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Κασσελάκης στο Upfront Initiative: «Το Πάσχα σκοπεύω να πάω στην Κέρκυρα, όπου ο Μητροπολίτης κάνει “πόλεμο” στα ομόφυλα ζευγάρια. Θα μπω στην εκκλησία και ας έρθει να με βγάλει έξω αν θέλει»

Κασσελάκης στο Upfront Initiative: «Το Πάσχα σκοπεύω να πάω στην Κέρκυρα, όπου ο Μητροπολίτης κάνει “πόλεμο” στα ομόφυλα ζευγάρια. Θα μπω στην εκκλησία και ας έρθει να με βγάλει έξω αν θέλει»

Απαντήσεις σε όλα, με αφορμή την συζήτησή του με τον δημοσιογράφο της LiFO, Γιάννη Πανταζόπουλο, στο πλαίσιο του Upfront Initiative, έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, λίγες ώρες πριν παρουσιαστεί στο στρατόπεδο της Θήβας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για τα Τέμπη, την τρανσφοβική επίθεση στην Αριστοτέλους, το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, αλλά και το πόσο πίεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να το φέρει στη Βουλή, για τις απαράδεκτες δηλώσεις Βελόπουλου, για το ομοφοβικό ΚΚΕ, ενώ τέλος αποκάλυψε ότι θα κάνει Πάσχα στην Κέρκυρα, λίγες ώρες μετά το προσβλητικό καρναβαλικό άρμα εναντίον του.

Αρχικά, αναφέρθηκε στο πόρισμα της Ευρωπαίας εισαγγελέως για τα Τέμπη. «Είναι πολύ λυπηρό που η Ευρωπαία εισαγγελέας μπλοκάρεται από το κράτος για την έρευνα της υπόθεσης. Η ατιμωρησία πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει» ανέφερε συγκεκριμένα.

Σχολιάζοντας τις λεκτικές επιθέσεις που δέχθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και το κάψιμο ομοιώματός του στη Κέρκυρα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι σε προσωπικό επίπεδο αυτές οι επιθέσεις τον αφήνουν αδιάφορο. «Είναι θετικό ότι τουλάχιστον με αφορμή εμένα βγαίνει η μισαλλοδοξία της κοινωνίας, έτσι ώστε να την αντιμετωπίσουμε», τόνισε.

Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι τον ανησυχεί πολύ η τάση βίας, κυρίως στους εφήβους, κάτι που ο ίδιος αποδίδει στον εγκλεισμό του Covid, την οικονομική ανέχεια των οικογενειών τους αλλά και την έλλειψη προοπτικής που αισθάνονται οι νέοι στη χώρα μας για τους ίδιους και τους οικείους τους. «Αυτό δείχνει ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης», συμπλήρωσε.

Για το θέμα της στράτευσής του, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι δεν ξέρει πόσο άνετος θα ήταν αν έπρεπε να κάνει μεγαλύτερης διάρκειας θητεία, αλλά ότι στις παρούσες συνθήκες δεν αισθάνεται άβολα. Ακόμη, αναφορικά με τις νέες ομοφοβικές δηλώσεις Βελόπουλου σε βάρος του με αφορμή την παρουσίασή του στο στρατόπεδο της Θήβας δήλωσε σχετικά: «Να ασχοληθεί με τις κηραλοιφές και τη φαλάκρα του. Τέτοιο μένος συνήθως κάτι κρύβει». Το κοινό ξέσπασε σε γέλια και τον χειροκρότησε.

Κασσελάκης: Περήφανος που το νομοσχέδιο πέρασε με τις ψήφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης
«Πίεσα πολύ τον Πρωθυπουργό να φέρει το νομοσχέδιο άμεσα και όχι -όπως μου είχε πει- μέσα στην τετραετία γενικώς. Δεν υπάρχει σωστό timing στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η αξιωματική αντιπολίτευση βοήθησε να περάσει το νομοσχέδιο αυτό και γι’αυτό είμαι ιδιαίτερα περήφανος», συμπληρώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απολογηθεί ποτέ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικά για θέματα ισότητας».

Στο σχόλιο του κ. Πανταζόπουλου ότι δεν έχει στο κόμμα σε θέσεις ευθύνης άτομα που έχουν ανοικτά άλλες σεξουαλικές προτιμήσεις, όπως η ΝΔ, ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Δεν χρειάζεται να τσεκάρουμε κουτάκια για τη συμπερίληψη, αλλά να μας νοιάζει αν ο πολίτης είναι θεσμικά προστατευμένος. Αν σε ένα κόμμα υπάρχει κάποιος ή κάποια που δεν είναι φανερά εκδηλωμένος ή εκδηλωμένη, είναι δικαίωμά του. Δεν κρίνουμε, εμείς αγκαλιάζουμε».

Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρα ένα κεντρο-δεξιό κόμμα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη προοδευτική παράταξη. «Ναι είναι ομοφοβικό κόμμα και είναι ντροπή που καταψήφισε το νομοσχέδιο» ανέφερε συγκεκριμένα.

Κασσελάκης για ΚΚΕ και ομοφοβικό καρναβάλι στην Κέρκυρα
«Είμαι χριστιανός ορθόδοξος, σύγχρονος, δεν θεωρώ ότι χρειάζομαι την άδεια κανενός ιερέα για να μπω σε μια εκκλησία. Ο πρώτος που το έδειξε αυτό είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ένας απλός άνθρωπος που συμβολίζει την αγάπη» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά στη στάση του ΚΚΕ στην ψηφοφορία για τον , είπε «το ΚΚΕ είναι ένα ομοφοβικό κόμμα και είναι ντροπή του αυτό που ψήφισε».

Για τη στάση της Εκκλησίας, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι είναι ο ίδιος θρησκευόμενος και δεν θεωρεί ότι χρειάζεται την άδεια οποιουδήποτε ιερέα για να μπει στην εκκλησία, ξεχωρίζοντας τη θέση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως για την εξαιρετική του στάση στο θέμα, λέγοντας μάλιστα ότι «Το Πάσχα σκοπεύω να πάω στην Κέρκυρα, όπου ο Μητροπολίτης κάνει “πόλεμο” στα ομόφυλα ζευγάρια. Θα μπω στην εκκλησία και ας έρθει να με βγάλει έξω αν θέλει».

«Δεν χρειάζεται διαχωρισμός της Εκκλησίας -Κράτους, αλλά ρύθμιση. Η Εκκλησία πρέπει να υπηρετεί τον κοινωνικό της σκοπό εντός των ορίων της», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ:lifo.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή