Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Καλεσμένος στο panel του STAR FORUM 2024 με τίτλο “Μετανάστευση και επαναπατρισμός των Ελλήνων” ο Πρύτανης του Ι.Π.

Καλεσμένος στο panel του STAR FORUM 2024 με τίτλο “Μετανάστευση και επαναπατρισμός των Ελλήνων” ο Πρύτανης του Ι.Π.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενότητα της πέμπτης μέρας του 2ου STAR FORUM 2024 (26-30/03/2024, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας), με θέματα όπως: Μετανάστευση και επαναπατρισμός των Ελλήνων, Οι μεγάλες διοργανώσεις της Στερεάς Ελλάδας, Προσφυγικό.

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος συμμετείχε στο panel “Μετανάστευση και επαναπατρισμός των Ελλήνων”. Mεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι ο μοναδικό ΑΕΙ στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της στοχοθεσίας και των αρμοδιοτήτων του ιδρύματος να υποστηρίξει σε όλο το εύρος την τοπική κοινωνία.

Ανάφερθηκε πιο συγκεκριμένα στo έργο “Ionian Hall of Science-Παγκόσμιο Δίκτυο Επιστημόνων των Ιονίων Νήσων” και στην σχετική εφαρμογή του έργου που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Μελέτης Αποδήμου Επτανησιακού Ελληνισμού του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Σχολίασε τη διστακτικότητα της ελληνικής ομογένειας στο εγχείρημα για σπουδές στην Ελλάδα και στα ελληνικά δημόσια ΑΕΙ, την εσωτερική φοιτητική μετανάστευση και τη διαρροή του διδακτικού, ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού προς τα αστικά κέντρα της χώρας, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πώς “χρειάζεται μία εστιασμένη θεσμική θωράκιση της πολιτείας που να περιλαμβάνει κίνητρα για την διαμονή στην περιφέρεια, αντιμετώπιση των ανισοτήτων”. Κλείνοντας, ο Πρύτανης κ. Φλώρος αναφέρθηκε στην έννοια της απογοήτευσης, σημειώνοντας ότι “είμαστε μία κοινωνία προσανατολισμένη στο να δείχνει στα παιδιά πώς πρέπει να πετύχουν, θα πρέπει να ξεκινήσουμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας πώς αποτυγχάνουν και μέσα από αυτό να δυναμώνουν”.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή