Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ιταλικό Ίδρυμα Ερευνών ισχυρίζεται ότι εντόπισε τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα στην Αθήνα

Ιταλικό Ίδρυμα Ερευνών ισχυρίζεται ότι εντόπισε τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα στην Αθήνα

Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με έρευνα του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών, η οποία βασίστηκε σε παπύρους της τοποθεσίας Ερκολάνο, κοντά στη Νάπολη.

Όπως αναφέρει η έρευνα, υπεύθυνος της οποίας είναι ο Ιταλός παπυρολόγος Γκρατσιάνο Ρανόκια, ο Πλάτωνας ενταφιάστηκε στην «Ακαδημία» που φέρει το όνομά του στην Αθήνα, σε κήπο πλησίον του «Ναού των Μουσών».

Η σημαντική αυτή ανακάλυψη, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οφείλεται σε νέα ανάγνωση παπύρου του Φιλόδημου του Επικούρειου, ο οποίος περιέχει την ιστορία της «Ακαδημίας».

Παρότι απανθρακώθηκαν από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. -η οποία κατέστρεψε και την Πομπηία-, οι πάπυροι «αναγνώστηκαν» από βιονικό μάτι, το οποίο μπόρεσε να ανακαλύψει τις νέες, χρησιμότατες αυτές πληροφορίες.

Οι Ιταλοί ερευνητές προσθέτουν ότι από τη νέα αυτή ανάγνωση «προκύπτει πως ο Πλάτωνας πωλήθηκε ως δούλος ήδη το 404 π. Χ., όταν οι Σπαρτιάτες κατέκτησαν την Αίγινα, ή, ως εναλλακτική περίπτωση, το 399 π.Χ., αμέσως μετά τον θάνατο του Σωκράτη». Μέχρι τώρα, για το συγκεκριμένο συμβάν γινόταν πάντα αναφορά στο 387 π.Χ. και στην περίοδο κατά την οποία ο Πλάτωνας βρισκόταν στις Συρακούσες της Σικελίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή