Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Iόνιο Πανεπιστήμιο: Με εξαιρετική επιτυχία το διήμερο έρευνας και καριέρας του ΤΞΓΜΔ

Iόνιο Πανεπιστήμιο: Με εξαιρετική επιτυχία το διήμερο έρευνας και καριέρας του ΤΞΓΜΔ

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το διήμερο έρευνας και καριέρας που διοργάνωσε το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας στις 23 και 24 Μαΐου 2024, υπό τον συντονισμό της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας κ. Βιλελμίνης Σωσώνη. Τις εκδηλώσεις χαιρέτισε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής κ. Ανδρέας Φλώρος.

Την πρώτη ημέρα παρουσιάστηκαν οι πρόοδοι στις διδακτορικές έρευνες των υποψηφίων διδακτόρων και διδακτορισσών του Τμήματος, καθώς και τα τρία Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, το Εργαστήριο Γλώσσα, Ιστορία και Πολιτισμός του Επτανησιακού Χώρου, το Εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων (GEOLAB), το Κέντρο Γλώσσας και Πολιτικής και τρία από τα ερευνητικά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν μέλη του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού του Τμήματος.

Τη δεύτερη ημέρα με συμμετοχή 10 εταιρειών και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παροχής γλωσσικών υπηρεσιών, της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου (ΠΕΕΜΠΙΠ), του Συλλόγου Διερμηνέων Συνεδρίων Ελλάδος (ΣΥΔΙΣΕ) και αποφοίτων, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις του κλάδου στη ψηφιακή εποχή και να θέσουν τα ερωτήματά τους.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου (ΠΕΕΜΠΙΠ), του Συλλόγου Διερμηνέων Συνεδρίων Ελλάδος (ΣΥΔΙΣΕ), την  ALPHABET ΕΠΕ, την EL-TRANSLATIONS, την Glotto, τη metaphrastic, τη Laratech Ltd (Neural Desktop), τη Red Owl, τη V Translations, την Translate.One (πρώην Commit Global) και τη Welocalize, καθώς και τους αποφοίτους μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

Ευχαριστούμε επίσης το catering Χούτος που ανέλαβε την τροφοδοσία της εκδήλωσης.

Τέλος, ευχαριστούμε τον υποψήφιο διδάκτορα Θανάση Επιτήδειο, και τον προπτυχιακό φοιτητή Ξάνθο Τσαφαλόπουλο, αμφότεροι του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, για την οπτικοακουστική κάλυψη της εκδήλωσης, όπως επίσης τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της ομάδας DfltiVoice που για άλλη μια φορά βοήθησαν στη διοργάνωση, την προώθηση και την υποστήριξη της διημερίδας.

Το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας τηρώντας τη δέσμευσή του στη φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα να παρέχει σπουδές υψηλού επιπέδου συνδέοντας την Επιστήμη, την Έρευνα και την Αγορά, συνεχίζει αδιάκοπα το έργο του ως το μοναδικό ελληνικό πανεπιστημιακό Τμήμα Μετάφρασης.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα για τις Ημέρες Καριέρας και Έρευνας.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή