Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Επίσημη παρουσίαση του Ελληνικού Κέντρου Σινολογίας στην Κίνα

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Επίσημη παρουσίαση του Ελληνικού Κέντρου Σινολογίας στην Κίνα

Σε συνέχεια της υπογραφείσας Συμφωνίας Πλαίσιο μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Beijing Language and Culture University για ίδρυση του Ελληνικού Κέντρου Σινολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, έγινε στις 5 Μαρτίου 2024 στην έδρα του Παγκόσμιου Κέντρου Σινολογίας στην πόλη Qingdao της Κίνας, η επίσημη παρουσίασή του, η οποία συνοδεύτηκε από την έναρξη σειράς περιοδικών εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Κίνας – Οι Μνήμες των Αρχαίων Πολιτισμών ως έμπνευση στο σύγχρονο κόσμο» (Dialogue of Civilization between China and Greece: Memories of Ancient Civilizations as Inspiration in the Contemporary World”).

Στην πρώτη αυτή στρογγυλή τράπεζα συμμετείχαν οι: α) TIAN Miao, Ερευνητής Βιβλιοθηκονόμος, Αν. Διευθυντής του Κέντρου για την Κινεζική Μνήμη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Κίνας, β) ο καθηγητής XU Baofeng,  του Beijing Language and Culture University  (BLCU), Διευθυντής του Παγκόσμιου Κέντρου Σινολογίας και Κοσμήτορας της Σχολής Σινολογίας και Κινεζικών Σπουδών του BLCU, και γ) ο καθηγητής του Τμήματος Ξ.Γ.Μ.Δ. του Ιονίου Πανεπιστημίου Σταύρος Κάτσιος, διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Σινολογίας και κάτοχος της Έδρας της UNESCO για τις Απειλές κατά της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και των συναφών με την Πολιτιστική Κληρονομιά Δραστηριοτήτων (TCHAIR). Η τελετή έναρξης λειτουργίας του Ελληνικού Κέντρου Σινολογίας στην Κέρκυρα, θα λάβει χώρα κατά το δεύτερο 15νθήμερο του Μαίου 2024.

Στρατηγικός στόχος του Ελληνικού Κέντρου Σινολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι η ανάπτυξη της Σινολογίας και των Κινεζικών Σπουδών στην Ελλάδα, καθώς και η διερεύνηση, η εκτίμηση και η πρόταση πολιτικών για τη βιωσιμότητα και την αντιμετώπιση των απειλών κατά της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Το Κέντρο θα υποστηρίζει την κινητικότητα και τα κοινά ερευνητικά έργα στα οποία θα συμμετέχουν μελετητές από Ελλάδα και Κίνα και θα υποστηρίζει – στο πλαίσιο των προγραμμάτων των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου- μαθημάτων και σεμιναρίων που σχετίζονται με την Κίνα όπως (ενδεικτικά) κινεζική φιλοσοφία, πολιτισμός, πολιτιστική κληρονομιά, πολιτιστική διπλωματία, μετάφραση και διερμηνεία επιδιώκοντας από κοινού την ανάδειξη κατόχων μεταπτυχιακού, διδακτορικού και μεταδιδακτορικού τίτλου στους τομείς της Σινολογίας και των Κινεζικών Σπουδών.

Το Κέντρο θα στελεχωθεί από ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό και των δύο πανεπιστημίων.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή