Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ημερίδα Εθελοντισμού και Προσφοράς στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ημερίδα Εθελοντισμού και Προσφοράς στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών & Δοτών Μυελού των Οστών Κέρκυρας “Πανδότης” (μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών), τον “Φάρο Ζωής”, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών “Όραμα Ελπίδας”, την Ομάδα Αιμοδοτών Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κορακιάνας “ΧΑΡΙ-ΖΩ” και  την Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου οργανώνουν την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 μια: Ημερίδα  Εθελοντισμού και Προσφοράς, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Η ημερίδα χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά μια εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 έως τις 14:00 στο Κτίριο Γαληνός στον χώρο του παλαιού ψυχιατρείου Κέρκυρας (Δονάτου Δημουλίτσα 74).

Το δεύτερο μέρος αφορά εκδήλωση-ομιλίες σχετικά με τον εθελοντισμό και την προσφορά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ιωάννου Θεοτόκη 72).
Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το παρακάτω:

Χαιρετισμοί:
18:10-18:30
Ανδρέας Φλώρος– Πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου
Μαντώ Εγγλεζοπούλου– Διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας
Βασίλης Ανδριώτης– Διευθυντής Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας

18:30-18:50 Η σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος– Δρ. Τσίτου Χριστίνα  Υπηρεσία Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας

18:50-19:10 Η σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών– Δρ. Στέλιος Γραφάκος-Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”. (Μέσω Zoom)

19:10-19:30 Σταθμοί στην ιστορία της αιμοδοσίας και της μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Δρ Μαρία Μάνδυλα-Κουσουνή,  Παιδίατρος, Ιστορικός, Πρόεδρος Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας.

19:30-19:50 Τρόποι προσέγγισης και Ευαισθητοποίησης  νέων Τακτικών Εθελοντών Αιμοδοτών & Δοτών μυελού των Οστών – Αναστάσιος Νικολούζος  Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δοτών μυελού των Οστών   “Πανδότης”.

19:50-20:10 Η Εθελοντική Αιμοδοσία, τα παιδιά δείχνουν το δρόμο. Σπίγγου Κωνσταντίνα- Αθανασία, Εκπαιδευτικός Π.Ε 11, υπεύθυνη της ομάδας αιμοδοσίας “ΧΑΡΙ ΖΩ” του Δ.Σ. Κάτω Κορακιάνας.

20:10-20:30 Η προώθηση του εθελοντισμού μέσω της κινηματογραφικής αποτύπωσης, Δρ. Ιάκωβος Παναγόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Ιόνιο Πανεπιστήμιο- Διαχειριστής Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή