Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ημέρα Καριέρας Ιονίου Πανεπιστημίου 2024 – Απολογισμός εκδήλωσης

Ημέρα Καριέρας Ιονίου Πανεπιστημίου 2024 – Απολογισμός εκδήλωσης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημέρα Καριέρας του Ιονίου Πανεπιστημίου στις 13/4/2024, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ ΑΛΛΗΛΟΝ* και την Ιόνιο Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΟΕΕ).

Η Ημέρα Καριέρας περιλάμβανε σειρά δραστηριοτήτων που έφεραν σε δια ζώσης επικοινωνία νέους, κυρίως φοιτητές ή αποφοίτους του Ιονίου Πανεπιστημίου, με επαγγελματίες και εταιρίες από τα Ιόνια Νησιά καθώς και διαδικτυακές ομιλίες και συμβουλευτικές συναντήσεις καριέρας με Μέντορες της ΑΛΛΗΛΟΝ, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Διεθνών Οργανισμών και εταιριών.

Στην εκδήλωση είχαν πρόσβαση φοιτητές και απόφοιτοι του Ιονίου Πανεπιστημίου και μέλη της ΑΛΛΗΛΟΝ.

Στο πρώτο μέρος, 10:00 με 13:00, έγιναν ατομικές συναντήσεις. Φοιτητές και απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν δια ζώσης με εκπροσώπους από εταιρίες που προσφέρουν κατάλληλες θέσεις εργασίας, κυρίως στα Ιόνια Νησιά. Έγιναν πολλές δεκάδες τέτοιες ατομικές συναντήσεις. Διαπιστώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές. Αρκετές από αυτές τις συναντήσεις θα έχουν συνέχεια. Ήταν η πρώτη προσπάθεια αυτού του είδους. Οι πρώτες αντιδράσεις από τις εταιρίες και τους νέους συμμετέχοντες ήταν ιδιαίτερα θετικές για επανάληψη της εκδήλωσης σε μεγαλύτερη κλίμακα πριν την αρχή της επόμενης τουριστικής σεζόν.

Το δεύτερο μέρος, 14:30 με 17:30, ήταν εξ ολοκλήρου διαδικτυακό και περιλάμβανε:

Ένα εξαιρετικό πάνελ ομιλητών με θέμα «Καλές πρακτικές και ιστορίες επιτυχίας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας»,

Δύο παράλληλες ομαδικές Γρήγορες Συμβουλευτικές (Speed Mentoring) για τους νέους οι οποίοι ενδιαφέρονται για:

Επαγγελματικές και επιχειρηματικές προοπτικές σχετιζόμενες με αντικείμενα τεχνολογικής καινοτομίας και,

Καριέρες ή απόκτηση εμπειρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε άλλους Διεθνείς Οργανισμούς ή στον ιδιωτικό τομέα γύρω από τους οργανισμούς αυτούς,

Ατομικές Γρήγορες Συμβουλευτικές (Speed Mentoring) με προεπιλεγμένους μέντορες τις ΑΛΛΗΛΟΝ.

Στηρίζουμε την επαγγελματική ένταξη, την καινοτομία, την νεανική επιχειρηματικότητα και την συνολική επαγγελματική πρόοδο των νέων της Ελλάδας, και μέσω αυτών, την διεύρυνση, διαφοροποίηση και αναβάθμιση του τεχνολογικού επιπέδου της παραγωγικής βάσης των Ιονίων Νήσων και της χώρας.

Οι συνδιοργανωτές: Ιόνιο Πανεπιστήμιο – Κέντρο Καινοτομίας και ΕπιχειρηματικότηταςΑΜΚΕ ΑΛΛΗΛΟΝ* και Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή