Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Η βολική συγκυρία για… διορθώσεις. Γράφει ο Ηλίας Βαλάρης 

Η βολική συγκυρία για… διορθώσεις. Γράφει ο Ηλίας Βαλάρης 

Σε μια εξάωρη  σύσκεψη, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στην ΠΙΝ παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας, λύθηκαν θέματα, ακόμα και με κάποια τηλέφωνα, ή κάποιες τηλεδιασκέψεις, δρομολογήθηκαν κάποια άλλα και τα δυσκολότερα μπήκαν στο τραπέζι για να βρεθούν οι απαντήσεις και σε αυτά το δυνατόν ταχύτερα.

Μπορεί ν’ ακούγονται όλα αυτά ως μαγικά… όμως  δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο για τις Eυρωεκλογές και υπό μια συγκυρία, όπου η κυβέρνηση πιέζεται και στις δημοσκοπήσεις βλέπει κάποια ρήγματα, που τους έμπειρους αναλυτές του Μαξίμου τους ανησυχούν.

Για να μην νομίζετε πως αυτά είναι αυθαίρετες υποθέσεις, πρέπει να σημειώσω πως πολλάκις κατά τις συζητήσεις και τις δηλώσεις του, ο ίδιος ο υφυπουργός τόνιζε το γεγονός των επερχόμενων εκλογών και ότι πρέπει όλοι να καταλάβουν πως η κυβέρνηση δεν είναι όπως οι άλλες, που άφηναν τα πράγματα στην τύχη τους και εντέλει προέκυπταν  πολλές εκκρεμότητες και μεγάλο έλλειμμα στις αναπτυξιακές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Για να μην εξαχθούν και λάθος συμπεράσματα, να εξηγήσω πως δεν γκρινιάζω, ούτε δυσαρεστούμε με τα γεγονότα. Κάθε άλλο θα έλεγα χαίρομαι που βρισκόμαστε προ νέων καλπών και ότι η κυβέρνηση νοιώθει την ανάγκη να δείξει τι αξίζει.

Νομίζω μάλιστα πως αυτή είναι και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ΠΙΝ, όσο και για την Κέρκυρα ιδιαιτέρως,  που έχει μύρια όσα προβλήματα, να πιεστούν καταστάσεις και να απαιτηθούν λύσεις, που για πολλά χρόνια διεκδικούνται αλλά όλο και κάτι συμβαίνει και τις «τρώει η μαρμάγκα».

Για δε την Περιφέρεια, μια νησιωτική οντότητα η εν λόγω συνάντηση και η δέσμευση για τρίμηνες αξιολογήσεις,  για την παρακολούθηση των εξελίξεων είναι μια πρώτης ευκαιρία συνθήκη και ευτυχής συγκυρία, όπου και υποχρεούται να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Η Περιφέρεια, μαζί με τους Δήμους έχουν την ευκαιρία, υπό τις παρούσες συνθήκες, όχι μόνο να διεκδικήσουν αλλά και να προωθήσουν δράσεις που δύσκολα θα μπορούσαν να τις βάλουν στο τραπέζι, χωρίς να σκοντάψουν είτε στα οικονομικά δεδομένα, είτε στην απογοήτευση του κέντρου για τις πολύ μειωμένες επιδόσεις τα τελευταία χρόνια, πόσο μάλλον να υποστούν τη βάσανο της έλλειψης εμπιστοσύνης για την αποτελεσματικότητα που μπορεί να επιδειχτεί.

Η χρυσή λοιπόν ευκαιρία για την ΠΙΝ δεν είναι μόνο οι ευρωεκλογές, αλλά και η πίεση που νοιώθει η ΝΔ έστω κι αν εκλογικά δεν είναι και κάτι το σπουδαίο, απούσης ουσιαστικά της αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση θέλει να επανασυστήσει το χαρακτήρα της που ρηγματώνεται εσχάτως και η Περιφέρεια θέλει έργα και δράσεις για να καλύψει πρώτα απ’ όλα το χάντικαπ που υπάρχει μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων.

Κι επειδή ως είθισται, η… ούγια πάντα γράφει για την οικονομία, η Περιφέρεια και οι Δήμοι μιας νησιωτικής περιοχής βρίσκονται ενώπιων μιας πολύ καλής συγκυρίας να κερδίσουν το  χαμένο χρόνο και να δρομολογήσουν πολλά από αυτά που θεωρούνταν καταδικασμένα, χαμένα ή ακόμα κι απογοητευτικά κολλημένα.

Έτσι λοιπόν θα έλεγα πως είναι η ώρα να κοιτάξουν οι αρμόδιοι κατάματα πολλές από τις παθογένειες που ταλανίζουν τον τόπο μας και με κίνητρο την απόδειξη της αποτελεσματικότητας που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η κυβέρνηση να τεκμηριώσει να διορθωθούν πολλές από αυτές.

Και για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, αν είναι κάτι που πρέπει άμεσα να διορθωθεί είναι η… «αίσθηση» του χρόνου, που για τη δημόσια διοίκηση είναι άγνωστη παράμετρος, καθώς κάθε έργο, ειδικά στο νησί μας, ακόμα κι αν ξεκινήσει (που είναι και λίγο αμφίβολο), δεν τελειώνει ποτέ στην ώρα του!

Γι’ αυτό άλλωστε και στη συζήτηση που έγινε με τον Υφυπουργό, η προσοχή δεν δόθηκε τόσο στις οραματικές αναζητήσεις, αλλά στις καθυστερήσεις, στις αναβολές και στις ακυρώσεις έργων που στην πραγματικότητα στοιχειώνουν την Κέρκυρα!

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή