Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Η Πριγκίπισσα Κάκο θα επισκεφθεί την Kέρκυρα. Στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024

Η Πριγκίπισσα Κάκο θα επισκεφθεί την Kέρκυρα. Στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024

Η επίσκεψη της μικρότερης κόρης του Πρίγκιπα Ακισίνο, διαδόχου του Ιαπωνικού Θρόνου και αδερφού του Αυτοκράτορα Ναρουχίτο πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση της Ελλάδας στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024 και της επετείου των 125 χρόνων από την υπογραφή του «Συμφώνου Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας» που αποτέλεσε την έναρξη των επίσημων σχέσεων των δύο χωρών.

Η επίσημη επίσκεψη της Πριγκίπισσας Κάκο στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου 2024.

Η Πριγκίπισσα Κάκο θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και θα παραστεί σε τελετή για τον εορτασμό του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας και της 125ης επετείου. Επίσης θα παρακαθίσει σε γεύμα με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Το πρόγραμμα της Πριγκίπισσας περιλαμβάνει επίσκεψη στον Παρθενώνα, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Παναθηναϊκό Στάδιο καθώς και στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Σαλαμίνας. Οι τοιχογραφίες του καθολικού της μονής αποτελούν ένα σπουδαίο δείγμα ζωγραφικής του 18ου αιώνα και η αποκατάστασή τους έχει ολοκληρωθεί με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας.

Στην Αθήνα η Πριγκίπισσα Κάκο θα συναντηθεί με τους Έλληνες που έχουν παρασημοφορηθεί από τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας και την Ιαπωνική Κυβέρνηση, με μέλη της ιαπωνικής κοινότητας καθώς και με Έλληνες απόφοιτους ιαπωνικών πανεπιστημίων. Επίσης θα επισκεφθεί μια εθνική εγκατάσταση για άτομα με προβλήματα ακοής (η Πριγκίπισσα Κάκο γνωρίζει άπταιστα τη νοηματική γλώσσα) και τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο Τζούντο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Πριγκίπισσα θα μεταβεί και στην Κέρκυρα όπου θα επισκεφθεί το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας το οποίο στεγάζει μία από τις σημαντικότερες συλλογές ιαπωνικής τέχνης στην Ευρώπη. Στην Κέρκυρα θα επισκεφθεί και ένα ορφανοτροφείο.

Η επίσκεψη της Πριγκίπισσας Κάκο είναι η πρώτη που πραγματοποιεί στην Ελλάδα και η τρίτη στο εξωτερικό με σκοπό την προώθηση της διεθνούς φιλίας. Το 2019 είχε πραγματοποιήσει την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία και την Ουγγαρία στο πλαίσιο της 150ής επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων τους με την Ιαπωνία και για τον ίδιο λόγο είχε επισκεφτεί το Νοέμβριο του 2023 το Περού.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, είχε συναντηθεί τον περασμένο Ιανουάριο με τον Πρίγκιπα Ακισίνο και την σύζυγό του, Πριγκίπισσα Κίκο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ιαπωνία. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις 30 Ιανουαρίου, οι Πρωθυπουργοί Φούμιο Κισίντα και Κυριάκος Μητσοτάκης ανακήρυξαν το 2024 ως «Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας».

ΠΗΓΗ: greecejapan.com

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή