Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Η παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Διεθνή Έκθεση BEYOND 2024

Η παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Διεθνή Έκθεση BEYOND 2024

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είχε την τιμή να συμμετάσχει με δικό του περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας & Καινοτομίας BEYOND 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 25 έως τις 27 Απριλίου 2024.

Στο περίπτερο αποτυπώθηκαν οι διάφορες εφαρμογές του Ιονίου Πανεπιστημίου σε ευρεία πεδία όπως η υγεία, οι τέχνες, η κυβερνοασφάλεια και τα συστήματα χαμηλού κόστους. Την έκθεση επισκέφτηκε ο κ. Μιχάλης Μπλέτσας, ερευνητής και διευθυντής πληροφορικής του MIT Media Lab, ο οποίος ενθουσιάστηκε ιδιαιτέρως από την εφαρμογή για την πρώιμη διάγνωση γνωστικών διαταραχών, προϊόν του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής.

Στο πλαίσιο της αυξημένης δραστηριοποίησης του Ιονίου Πανεπιστημίου στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο συντονιστής της ομάδας του Ιονίου Πανεπιστημίου και Επίκουρος Καθηγητής, κ. Άρης Βραχάτης, πραγματοποίησε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην live stream εκπομπή του Οικονομικού Ταχυδρόμου (ot.gr). Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Βραχάτης ανέλυσε τα πρωτοποριακά εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει σχεδιάσει το πανεπιστήμιό μας, τα οποία συνεισφέρουν σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας και ενισχύουν την καινοτομία και τη βιωσιμότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η Καθηγήτρια Χριστίνα Μπενέκη, Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου, είχε μια δραστήρια παρουσία σε σημαντικές εκδηλώσεις όλο το τριήμερο, αναδεικνύοντας τον πρωτοποριακό χαρακτήρα και την ερευνητική δυναμική του Πανεπιστημίου μας. Ήταν καλεσμένη και παρέστη στην Τελετή Βράβευσης του διαγωνισμού «#Her_Research 2024», μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – ΣΕΓΕ για τη στήριξη και την ενδυνάμωση των γυναικών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της έρευνας, της καινοτομίας και της γνώσης, αναδεικνύοντας τη σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την επιχειρηματική δραστηριότητα. Η δράση «#Her_Research 2024» τελεί υπό την αιγίδα του Ιονίου Πανεπιστημίου, αναδεικνύοντας περαιτέρω τη σημαντική συμβολή του στην επιστημονική κοινότητα και την καινοτόμο έρευνα. Στην εκδήλωση τονίστηκε η σημασία της γυναικείας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Επιπλέον, είχε την τιμή να παραβρεθεί στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας & Καινοτομίας BEYOND 2024, όπου συνομίλησε με σημαντικούς φορείς του τεχνολογικού και ερευνητικού κλάδου, επισημαίνοντας την έντονη ερευνητική δραστηριότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η συμμετοχή μας στην έκθεση BEYOND αναδεικνύει τη δέσμευση του Ιονίου Πανεπιστημίου στην καινοτομία και την άριστη έρευνα. Ευχαριστούμε όλους τους επισκέπτες και συμμετέχοντες για την υποστήριξη και το ενδιαφέρον τους στις δράσεις μας.

 

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή